‘Waren er snel uit’

Martijn v StrienDe afweerrenovatie van Blauw Geel’38 heeft verder gestalte gekregen door de komst van Martijn van Strien, komende zomer. De 33-jarige doelman uit Rosmalen had aan één gesprek met de leiding van de hoofdklasser voldoende om zijn jawoord te geven. “Het doel is er nog een paar mooie jaartjes aan vast te plakken.”

En de huidige jaargang met JVC Cuijk in de vergetelheid te keepen. Van Strien werd door Hans Kraay c.s. van IJsselmeervogels naar Cuijk gehaald als eerste doelman, maar in de praktijk bleek de klik op een of andere manier niet daar. ‘Geen gelukkig huwelijk’, concludeerde Van Strien onlangs, toen bekend werd dat hij de topklasser zou gaan verlaten. “Ik hoop dat ik Joris (van Gerwen) de komende tijd nog wat kan bijbrengen en probeer verder zo goed mogelijk af te sluiten voordat er een dikke streep onder kan. Daarna op vakantie en vervolgens met een frisse kop in Veghel aan de slag.”

Biyadat

Als keeper van een hoofdklasser. “Dat zal toch wel?”, lacht Van Strien. “Ik kende Blauw Geel eigenlijk alleen van naam. Toen het balletje is gaan rollen, kreeg ik uit mijn kennissenkring vele positieve berichten over de club. We waren er snel uit. En Mounir Biyadat blijkt er te spelen. Die ken ik natuurlijk nog uit mijn periode bij FC Den Bosch. Ik ben blij met deze overgang.”

Lees ook: ‘Geen gelukkig huwelijk’

 

Be Sociable, Share!