Wapenen

Dat gaat lekker zo, dachten ze bij OJC na twee speelronden in de Hoofdklasse C. Maar waar die afdeling toch vooral om bekend staat, werd de Rosmalenaren na die eerste twee vlotte zeges snel duidelijk: fysiek, strijd en opportunisme. Facetten van het spel waarin OJC zich kwetsbaar toonde. “Het antwoord daarop kennen we. En die uitvoering krijgt steeds meer gestalte”, verzekert Bas Smulders.

Hoewel na nummer drie ook duel vier verloren werd (MSC, 2-0) constateerde Smulders in Meppel progressie in de wijze waarop OJC zich onder de druk probeerde uit te voetballen. “Op de begin- en eindfase na hebben we toch heel behoorlijk gespeeld, vind ik. Na rust misten we de kans op 1-1, een bal die er gewoon in had gemoeten. Thijs van der Velden ja, maar dat weet hij zelf ook wel. De manier waarop de verdediger van MSC die bal van de lijn wegpoetste, was typerend voor hun instelling. Een ongelofelijk uit de kluiten gewassen ploeg. Volgens mij was hun gemiddelde lengte iets van rond de 1.90 meter. Dus bijvoorbeeld ook gevaarlijk bij standaardsituaties.”

Diepte

Het onder de druk uitvoetballen staat in de huidige jaargang bovenaan het to do-lijstje van OJC. “Dat wij onvoldoende strijd zouden leveren is onzin. Fysiek leg je het in de duels gewoon af tegen die beren. Dus moeten we inderdaad proberen het niet op die duels te laten aankomen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar dan moeten we vooral slimmer anticiperen op afvallende ballen. En soms moeten we eerder voor diepte kiezen met onze snelle mensen voorin. Gooi die bal dan maar eens wat vaker de hoek in”, weet Smulders.

In RKHVV treft OJC zondag een team dat OJC volgens de scoutingrapporten  iets beter zou moeten liggen. “Een jonge en dus wisselvallige ploeg, die ook wil voetballen. Ja, dit wordt een belangrijk potje. Alleen bij winst pik je voorlopig aan bij de bovensten.” OJC kan weer beschikken over doelman Dennis Smit, die zijn schorsing heeft uitgezeten. Daarentegen arriveert topscorer Tony de Groot vanwege privéomstandigheden pas gedurende de eerste helft in Huissen en is de inzetbaarheid van verdediger Glenn Schapendonk (heup) twijfelachtig. En die laatste is nou net een speler waaraan OJC in C dringend behoefte heeft.  “Glenn is goed bezig, ja. Maar goed, we hebben een brede selectie. We zullen het hoe dan ook nu moeten laten zien.”

Be Sociable, Share!