Wanted: K.v.Veen

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

“Moeilijk, maar wel heel leuk”, omschrijft Kevin van Veen zijn gemoedstoestand en daarmee doelend op de interesse in zijn persoontje. “Een jaar geleden speelde ik nog redelijk gedesillusioneerd bij Dijkse Boys onderaan de Hoofdklasse en nu kan ik kiezen uit diverse mogelijkheden. Bizar.” Een minischifting heeft de huidige topscorer van de HKB intussen al gemaakt. Maar wordt het JVC Cuijk of FC Den Bosch? “Fiftyfifty.”

Die conclusie trekt Van Veen momenteel niet alleen voor zichzelf, ook de mensen op wie hij bouwt in zijn directe omgeving komen per saldo uit op dat percentage. “Om eerlijk te zijn dacht ik dat het betaalde voetbal finito was voor mij na Helmond Sport. Dat ze mij opeens die paar speelminuten niet meer gunden waardoor ik een profcontract misliep, kon ik maar niet begrijpen. Nu is het me wel duidelijk dat het er daar nou eenmaal zo aan toegaat. Toch ben ik gestreeld door de interesse van Den Bosch en had ook een goed gesprek met technisch directeur Fred van der Hoorn. Waarin ik zei dat ik niet op amateurbasis zou komen. Dat zal het probleem ook niet zijn.”

Maar wat dan wel? “Op zich komt het beste in mij naar boven bij volop concurrentie, maar bij Den Bosch zal ik toch onderaan de ladder moeten beginnen. Ik vermoed dat Tom van Weert zal vertrekken, maar de trainer krijgt waarschijnlijk toch drie spitsen tot zijn beschikking. En wat gebeurt er met de huidige trainer Poortvliet? Daarover zal de beslissing pas in de loop van januari vallen, heb ik begrepen. Tot die tijd wil JVC niet wachten. Binnen nu en een week verwachten zij van mij een antwoord. Logisch, zij moeten ook verder. Bij JVC word ik in principe gehaald als eerste spits. Dat heeft Hans Kraay me verzekerd. Ja, die belt me regelmatig. Net als Twan Hofmans. Weet je, het gevoel is goed bij Cuijk en juist op basis van dat gevoel maak ik mijn keuzes. Geld is echt niet belangrijkste drijfveer.”

‘Gemert redt het niet’

“Waarom ik Gemert dan toch heb afgekapt? Ik weet inderdaad dat zij juist om het type voetballer zoals ik dat ben verlegen zitten. Maar ik denk dat Gemert volgend seizoen niet meer in de Topklasse speelt. Dat zij het net niet gaan redden. En in dat geval kan ik net zo goed bij UDI’19 blijven. Waar ik het heel erg naar mijn zin heb en ook een bijzondere klik heb met trainer Bas Gosgens. Die zei me dat er echt wat gaat gebeuren bij UDI om zodoende volgend seizoen serieus bovenin mee te kunnen doen.” En zo gieren deze dagen allerlei gedachten door zijn hoofd. Wat is wijsheid? “Hoe dan ook, het zijn luxeproblemen. Zo hoog mogelijk voetballen is altijd mijn ambitie geweest en kijk nu eens wat er op mijn pad komt. Wat de keus ook zal worden, ik zal er alleen maar beter van worden…”

 

Be Sociable, Share!