Wakker

Het is de laatste vrije vrijdag voor Tony de Groot. Dat wil zeggen: trainingsvrije dag. Nu alle door blessures afwezige spelers langzaamaan aansluiten, gaat Dennis Dekkers weer drie keer per week trainen met OJC Rosmalen. In het duel met Baronie moet OJC het zondag voor de laatste keer met een ‘incomplete’ selectie doen. “Toch heb ik er een goed gevoel over. Sinds BVV zijn we weer wakker”, zegt de spits.

Met BVV doelt De Groot op het bekerduel van een paar weken geleden, waarin OJC collectief door het ijs zakte tegen de tweedeklasser. “Dat kon echt niet en daar is flink over gesproken. En sindsdien zijn er veranderingen zichtbaar. We strijden weer met en voor elkaar. Alleen jammer dat de vertaling naar punten tegen Nuenen is uitgebleven. De mogelijkheden waren er wel degelijk”, vindt de goaltjesdief, die dat nu even niet is, want hij staat inmiddels alweer vier duels op rij droog.

“Ik denk in doelpunten, dus ik kan niet zeggen dat ik er niet mee bezig ben. Tegen Meerssen had ik twee assists, dus inbreng heb ik zeker. Maar goed, deze situatie heb ik al vaker meegemaakt. Volgens mij vorig jaar rond dezelfde periode. Rustig blijven, je werk voor de ploeg blijven doen en dan komt dat eerste doelpunt vanzelf wel weer. En als die er eenmaal in ligt, volgt de rest haast automatisch”, spreekt de Ossenaar uit ervaring.

Op het eigen, vertrouwde kunstgras in Rosmalen ziet De Groot ondanks de aanblik van die sterk fluctuerende prestatiecurve kansen tegen Baronie. “Net als Nuenen een jong team dat wil voetballen en dat ligt ons normaal gesproken. We moeten ervoor zorgen dat we niet te ver achterop raken bij die grote groep vanaf plaats twee. Makkelijk zal het niet worden, elk duel in deze klasse vereist volledige concentratie en scherpte. Maar wat dat betreft zit het goed.” Nu die goals nog.

foto Mick O Photography

Be Sociable, Share!