Wake up call

foto Frank van Engelen

Een beetje geruisloos leek Nivo Sparta op weg zich als gedoodverfde degradatiekandidaat veilig te spelen, maar twee opeenvolgende nederlagen hebben er voor gezorgd dat de hoofdklasser uit Zaltbommel zich plots niet meer in de comfortzone bevindt. “Een regelrechte zeperd, die 1-4 tegen Nieuw Lekkerland. Aan de andere kant: we weten weer waar we staan”, reageert coach Gerrie Schaap.

De ex-prof probeert vooral positief te blijven denken. “Dit is heel zware competitie. Afgezet tegenover de budgetten elders en de breedte van onze eigen selectie, heb ik vooraf al gezegd dat ons 26 finales te wachten stonden. Met een geweldige teamgeest en de bereidheid het samen te doen, hebben we het eigenlijk tot voor een paar weken heel behoorlijk gedaan. Het pak slaag tegen Achilles Veen was te verklaren. Die hebben voorin veel kwaliteit. Tegen Nieuw Lekkerland heb ik voor het eerst dit seizoen een ploeg gezien die zich niet als een blok manifesteerde. En dan krijgen wij het moeilijk, ongeacht tegen wie wij spelen.”

Energieverslindend

Is intussen de brandstof dan misschien aan het opraken? Elke week op de toppen van de tenen lopen is immers energieverslindend. Ook mentaal. “Dat laatste is waar, maar deze groep beschikt over veerkracht. Dat hebben de spelers in het verleden meermaals aangetoond. Vooralsnog zie ik zaterdag als een soort van wake up call. Samen zijn wij tot veel in staat, maar anderzijds zijn wij echt niet veel beter dan de ploegen die onder ons staan. Dat was al een feit en is nu weer bewezen. Het doet nu even zeer, maar liever een afgetekende nederlaag zonder excuses dan een schlemielige 0-1, snap je? Nivo Sparta moet momenteel even terug naar af. Maar zaterdag bij Zwaluwen staat er weer een team, daarvan ben ik overtuigd.”

Be Sociable, Share!