‘Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!’

foto Robert Janzen

Wie vier maanden geleden ook maar enigszins had durven dromen dat UDI’19 de eerste periodetitel zou pakken, werd niet voor vol aangezien. Vorig seizoen werden twee periodetitels op schlemielige wijze verspeeld. De voorbereiding was niet bepaald van het niveau om over naar huis te schrijven. Maar nu is alles anders. Naarmate het seizoen vorderde ging de ploeg uit Uden steeds beter voetballen en door als enige ploeg acht wedstrijden ongeslagen te blijven in de hoofdklasse C, werd zondag de eerste periodetitel binnen gehaald.

Op een sfeervol Parkzicht werden de hoofdrolspelers onder luid gejuich van het publiek met Bengaals vuurwerk, vlaggen en muziek van dweilorkest de Klankentappers ontvangen. Vooraf werd Michiel van Zuidam door vice-voorzitter Wim Scheen in de bloementjes gezet vanwege zijn honderdste wedstrijd voor het vaandelteam van UDI’19/Beter Bed. In de eerste helft leek het er op dat de club de favorietenrol waar zou gaan maken. De ploeg van coach Chris van den Dungen had een duidelijk veldoverwicht en het was dan ook niet verrassend dat Sam Wassenberg in de 12e minuut op aangeven van Dimitri Cremers de 1-0 kon binnenkoppen. DIO Groningen maakte weinig indruk. Met wat meer geluk hadden de Udenaren op grotere voorsprong kunnen komen. Daarbij dient vermeld te worden dat het de thuisclub in de eerste helft niet meezat en Sam Wassenberg meermaals paal en lat raakte.

‘Gaan voor de titel’

Dat gebeurde ook in de tweede helft, maar dat weerhield UDI er niet van om stevig door te pakken. Met de uiteindelijke 4-0 kwamen de gasten uit Groningen nog goed weg. De ontlading na het laatste fluitsignaal was enorm. Trainer Chris van den Dungen: “Wij zijn veruit de beste ploeg in de hoofdklasse C en we gaan voor de titel. Met minder zijn we niet tevreden.” Gejuich, fakkels, vuurwerk, bloemen, knallende champagnekurken en de klanken van het dweilorkest. Het was een orgie van vreugde. Van het veld tot in de kleedkamer werd er feest gevierd en klonk het: “Waar is dat feestje?, hier is dat feestje!” Later gingen de festiviteiten in het clubhuis,  ondersteund door een DJ, nog enkele uurtjes door waarbij ook de spelers en technische staf van DIO Groningen tot 19.00 uur aanwezig waren.

Tekst Fons Boekelder

 

Karakteristieken UDI’19/Beter Bed – DIO Groningen

 

UDI’19/Beter Bed: Thijs van Hoeij, Ruud Boyon (58e min. Dick Smits), Mark van den Meulenhof, Giovanni Henskens(A), Dimitri Cremers, Bram Wonders, Johan Vissers, Joep van Geelkerken, Tim Wolf, Sam Wassenberg, Michiel van Zuidam (78e min.Mustafa Seddiqi).

DIO Groningen: Jelmer Kiewit, Roberto Geerlings, Georgie Huisman, Roelf Kats, Tim van de Molen, Serrano Ribbink, Johnson Bacuna(A), Mohammed Elkaoussi (65e min.Myren Noeken), Steven de Blok, Kevin van de Berg (Elvis Hedzic), Swendly Martina (Nigel Martin).

 

Scoreverloop: 12. Sam Wassenberg 1-0; 51. Joep van Geelkerken 2-0, 82. Sam Wassenberg 3-0, 89. Mustafa Seddiqi 4-0.

Be Sociable, Share!