Waar houdt het op?

Sjoerd van der Waal is niet verbaasd over het optreden van debutant Kozakken Boys in de Topklasse. “Omdat wij eind vorig seizoen natuurlijk al flinke stappen maakten. Maar wij blijven wel gewoon nuchter, hoor. Als je twee keer achter elkaar verliest, kun je ook zomaar elfde staan”, zegt de schaduwspits na de fraaie 4-2 zege op Rijnsburgse Boys en de topper bij HHC Hardenberg in het vizier.

Drie punten telt het verschil tussen de koploper en de runner-up uit Werkendam. “We hebben tot nu toe één slechte week gehad met twee forse nederlagen, maar voor de rest loopt het heel aardig. Wij kunnen bouwen op de vastigheden binnen het elftal en spelen tactisch goed in op de tegenstanders. Misschien zat er soms wat onderschatting in vanuit onze opponenten, dat kan. Maar eerlijk gezegd denk ik dat ze nu zeker serieus rekening met Kozakken Boys gaan houden”, aldus de man die een beresterk koppel vormt met topscorer Arif Irilmabilek.

Winterstop

“Ja, maar zoals ik al zei, iedereen bij ons weet wat hij aan de ander heeft. Prettige bijkomstigheid is dat wij over een vrij jonge groep beschikken, dus er valt ook in dat opzicht nog voldoende winst te halen. Ons plafond? Zeg het maar. Je vraagt jezelf weleens af waar het een keer ophoudt. Weet je, Kozakken Boys heeft eigenlijk niks te verliezen. Wij doen gewoon ons ding en rond de winterstop maken we de balans wel een keertje op. Of er dan aanleiding is om de doelen bij te stellen, zien we dan wel.”

Be Sociable, Share!