Vrijheid

Pieter Kuijpers is zo’n figuur die baalt dat een dag maar 24 uur telt. Het liefst zou hij het dubbele aantal uren in een etmaal willen stoppen. Kort gezegd wil hij het maximale uit het leven halen. De praktijk heeft hem echter achterhaald. Zelfs Kuijpers diende daarom keuzes te maken. Met pijn in het hart, dat wel, schrapt hij het voetballen op niveau. “Even geen verplichtingen meer.”

Nee, Kuijpers (26) stopt niet met sporten. Potje tennissen, zaalvoetballen met vrienden. “En misschien meld ik me aan bij mijn ouwe clubje Avesteyn. Vrijblijvend, want ik wil even af van de beperkingen die het bedrijven van competitiesport met zich meebrengt. Als sportmarketeer zit ik bijvoorbeeld dicht bij het vuur. Maar – even afgezien nog van mijn privé- en sociale leven –  het bezoeken van een prachtig evenement als de Amstel Gold Race of schaatswedstrijden in Thialf zit er voor mij niet in. Want dan moet ik voetballen. Hoe leuk ik het spel op zich ook vind, daar wil ik vanaf. Ik heb behoefte aan vrijheid.”

Kuijpers is in de gelukkige omstandigheid dat hij afscheid kan gaan nemen met de hoofdprijs. Niet via een zijdeurtje, maar pontificaal door de voordeur. “Zondag moet het gebeuren. Gaat het gebeuren. Meerssen zal ongetwijfeld fel van zich af bijten, zoals de meeste ploegen tegen ons als koploper vaak net wat meer geven. Dat is wel het verhaal van de laatste maanden. Het is allemaal wat moeizamer verlopen dan op de eerste plaats ikzelf had verwacht. De kracht van dit Gemert is dat we altijd rustig zijn gebleven. Na een minder resultaat stelden we daar meteen een overwinning tegenover. Vertrouwend op onze kwaliteiten. Op achterstand zoals zondag bij Venray? Geen paniek. Vervolgens kunnen we mannen als Bart van Schijndel en Bas van der Reijken nog even inzetten. Het kampioenschap is misschien minder glansvol dan het had kunnen zijn. Maar aan de andere kant: waar hebben we het over?”

Ridderplein

Kuijpers verheugt zich nu al op het vieren van de titel op het veld, de terugreis vanuit Limburg en de ontvangst van de bus op het Ridderplein.  “Een bijzondere club, Gemert. Los van de sfeer hebben ze het ook in andere opzichten goed voor elkaar. Neem de A-junioren die de laatste tijd met ons meetrainen. Bij mijn vorige club Lienden zou het niveau dan geheid omlaag gaan, maar hier niet. Puur het gevolg van een gedegen beleid door alle geledingen van de vereniging.” Sportgek als hij is, zal Kuijpers het blijven volgen. Vanaf een afstand. Dadelijk heeft hij andere dingen te doen. Heel veel andere dingen…

Be Sociable, Share!