Vrije zondag

foto Aart-Jan van Ingen

Het aanstaande vertrek van Hans Kraay junior bij FC Lienden sloeg dinsdagavond in als een bom. De verbijstering was groot, ook bij Jordy Brands. Toch ziet de 30-jarige verdediger uit Rossum parallellen tussen zijn afscheid van Lienden en dat van zijn trainer. “Ik heb vijf prachtige jaren gekend bij deze club met veel successen. En dat geldt voor Kraay ook. Ik begrijp zijn keuze wel. Natuurlijk lag er een uitdaging om in die top van de Topklasse te komen. In dat kader is ook al een aantal spelers vastgelegd. Niettemin getuigt het ook van realiteitszin en moed om op dit moment te stoppen.”

Brands rept over ‘de klik’ met Kraay en die bewoording gebruikt Niek Ripson uit Breda ook. “Een paar maanden geleden hebben wij uitgebreid gefilosofeerd over de toekomst van Lienden en mijn rol daarin. Jammer dat het zo gelopen is. Ik ben nu nog bezig om alles een plaatsje te geven, maar dat dit een tikje is, hoef ik niet uit leggen. Nee, ik verbind hier geen conclusies aan. Lienden was, is en blijft ambitieus en dat zal onder een nieuwe trainer niet anders zijn”, aldus Ripson.

Hoewel Jordy Brands na de winterstop veel minder aan spelen toe kwam dan voorheen had zijn beslissing om Lienden de rug toe te keren ook praktische redenen. “Ik zit nu al zo lang in dat ritme van drie keer trainen en die wedstrijd op zondag. Het hele weekend stond sowieso in het teken van het voetbal en doordeweeks was het vaak haastend naar de training. Ik moest voor en van mezelf een keuze maken en tijdens de winterstop heb ik de knoop doorgehakt. Waarom Roda Boys Bommelerwaard? Die spelen op zaterdag, dat was een must. Eindelijk eens een vrije zondag, straks. Daarnaast kende ik de club al aardig, omdat ik daar in het verleden weleens wedstrijdjes meepikte. Toen die club mij benaderde, was ik er snel uit. Hoewel er ook andere opties waren.”

Als verdediger van RKC (jeugd), TOP Oss, DOVO, Bennekom en Lienden kent Brands het klappen van de zweep in de top van het amateurvoetbal. “Ik ben beslist geen natuurtalent. Inzet en uithoudingsvermogen zijn mijn sterkere punten. Toch denk ik met deze kwaliteiten gekoppeld aan ervaring een meerwaarde te kunnen zijn voor Roda Boys. Met trainer Miguel van den Dungen heb ik gesproken, ja. Kort maar wel helder. Links centraal achterin of wellicht als verdedigende middenvelder. Afhankelijk van de speelwijze zal het dat worden. Zorgen voor iets meer defensieve stabiliteit.”

Be Sociable, Share!