Vragenvuur Nick Tielemans

Nick Tielemans ProfielIn de rubriek Profielschets van Amateurvoetbaleindhoven.nl – partner van Sportkwadraat – deze keer aandacht voor Nick Tielemans van hoofdklasser Brabantia. Frank Weijers ziet hij min of meer als zijn voetbalvader, voor Nemelaer zou hij nooit willen spelen en een minpunt van zichzelf vindt Tielemans het aantal kaarten dat hij incasseert…..

Stel je even voor aan het amateurvoetbaleindhoven publiek:
Nick Tielemans, 20 jaar en speel bij VV Brabantia.
Hoe denk je dat de buitenwereld jou ziet als persoon:
Iemand die weet wat die wil, een eigen mening heeft en altijd in is voor een dolletje.
Vertel eens iets over je beroep of studie, wat doe je precies:
Ik werk in het bedrijf van mijn vader, wij doen alles in autobanden en velgen. Mijn studie heb ik wegens motivatie problemen eerder afgerond, niveau 3 sport en bewegen.
Wat zijn je passie’s / hobby’s buiten het voetbal:
Kijk veel wedstrijden op televisie en ga graag iets doen met vrienden.
Hoe lang ben je al actief in het voetbal:
Sinds mijn 4e dus nu 16 jaar.
Wat is je positie en taak binnen het team:
Linksbuiten, ik speel hangend aan de linkerkant met een vrije rol. Mijn taken hierin zijn aan het werk zetten van de spitsen en belangrijk zijn voor het team.
Wat spreekt jou het meeste aan bij deze club en welke dingen juist niet:
Wel: De accommodatie en mijn teamgenoten.
Niet: Aantal toeschouwers, dat zijn er niet zo heel veel..
Van welke trainer heb je het meeste geleerd en motiveer je antwoord:
Ik heb veel van Frank Weijers geleerd, ik was 18 jaar toen ik vanuit de opleiding van Helmond Sport bij Frank ging voetballen. Hij heeft mij eigenlijk alles geleerd hoe het er aan toe gaat in het amateurvoetbal, toen ik op het begin bij de club kwam was ik teveel op mezelf gericht en speelde altijd voor de actie. Frank heeft geleerd wanneer ik dit wel en niet kan doen en dat het amateurvoetbal vaak een stukje harder is. Chris Van Den Dungen heeft dit eigenlijk doorgezet, van hem heb ik geleerd hoe je het beste met andere jeugdspelers moet omgaan en hoe je ze hierin het beste kunt helpen.
Wat vind je van je huidige trainer en omschrijf zijn plus en min punten eens:
Plus punten zijn dat hij er een team van heeft gemaakt omdat er bijna alleen maar nieuwe spelers zijn bijgekomen. Hij steekt erg veel energie in de club en laat de spelers meedenken in veel dingen en is altijd positief in de benadering richting spelers. De min punten zijn dat hij tijdens de partijen na de 1-0 al de stand vergeet waardoor hij tegenwoordig met het scorebord werkt..
Met wie heb je veel op in het amateurvoetbal:
Ik heb wekelijks contact met Brian Boogers, Niels Vreven, Michel Leon-Payo, Carsley Mathilda, Koen van De Heijden en mijn eigen teamgenoten.
Ik heb heel veel respect voor…………….. omdat:
Mijn vader, omdat hij vanuit helemaal niets hebben naar een succesvol bedrijf is gegaan, waardoor hij het nu rustig aan kan doen. Daarnaast mijn ouders, oom en tante omdat ze tijdens iedere wedstrijd langs de lijn staan om mij te steunen.
Wie zijn de meest bijgebleven spelers tot nu toe:
Koen Van De Heijden, Michel Leon-Payo, Carsley Mathilda.
Voor welke club zal jij nooit gaan spelen en waarom niet:
Voor Nemelaer omdat zij niet het voetbal spelen dat bij mij past.
Ik heb het meest gelachen om……………. :
Ronnie Dirks in de kleedkamer, altijd leuk…
Waarom de keuze voor UNA/Brinvast komend seizoen: 
Ten eerste omdat UNA op een hoog niveau in het amateurvoetbal speelt, het een stabiele club is en ik 100 meter van het sportpark ben opgegroeid.

Klik hier voor het restant van de vragen.

Be Sociable, Share!