Nog altijd beducht

Ternauwernood kon Dirk Heesen via Tim Peters nog een kaartje bemachtigen voor dé derby in het amateurvoetbal. Die tussen IJsselmeervolgels en Spakenburg, met 8.500 toeschouwers stijf uitverkocht. Nee, de coach van FC Oss reist niet naar de boorden van de voormalige Zuiderzee om spelers te scouten. Oss kan namelijk niet echt concurreren met clubs van dat kaliber in de salarissfeer. Het doel van zijn bezoek is andersoortig. Eén van deze twee ploegen zal Oss straks meer dan waarschijnlijk treffen in de strijd om de landstitel der amateurs. Een barrage die mogelijk ook beslist over een terugkeer in de Jupiler League.

De kans dat FC Oss straks in de finale zal staan, wordt steeds aannemelijker. Heesen zelf betracht nog altijd de nodige voorzichtigheid – ‘heb je gezien hoeveel punten Zwolle voor stond en hoe spannend het nu nog wordt?’ – maar na de 2-1 zege op Quick’20 (winnende treffer van Angelo Simone, foto) mag de titel Oss niet meer ontglippen. Opnieuw ging het vrijdagavond niet van een leien dakje voor de Ossenaren. Bloed, zweet en kaarten kostten de driepunter. Met dank aan de wederom uitstekende Jurgen Wevers onder de Osse lat. “Met name na de rode kaart van Serdal Güvenc kwamen we een paar keer goed weg. Onderkant lat, balletje op de paal. En ‘die lange’ pakte een paar goeie ballen. Maar aan de overzijde lieten wij trouwens ook weer een paar beste kansen liggen, hoor. Daar vertel ik echter niets nieuws mee, dat afmaken van de kansen is al het hele jaar een probleem.”

Niettemin, de druk ligt voorlopig weer in Groesbeek, constateert Heesen vergenoegd. Hilversum uit, daarna Argon thuis en de laatste wedstrijd uit bij Achilles’29. Nu twee keer winnen en Oss is er. Dan doet dat laatste duel er niet meer toe. Als geen ander weet Heesen dat die redenatie simpeler klinkt dan de daadwerkelijke uitvoering in de praktijk. Maar ook de coach beseft dat het nu niet meer fout mag gaan. Heesen, van wie het ook niet zeker is of hij straks überhaupt nog in Oss werkzaam is, heeft de lijstjes met spelers desondanks klaar. Voetballers die er straks voor moeten zorgen dat Oss zich geen tweede keer in de nesten werkt. “Maar vanwege de onzekerheid heb ik ondertussen al een paar namen kunnen schrappen. Het enige wat zeker is, is dat Oss bij promotie met een gezonde begroting aan de slag kan.” Of moet, want dat de mogelijkheden niet bepaald tot aan de hemel reiken, is duidelijk. “Ik ken genoeg jongens uit de beloftencompetitie, die een aanwinst kunnen zijn. Maar door het gedeeltelijk over moeten nemen van salariskosten en huisvesting, zitten wij al aan ons plafond. Of zelfs daarboven.”

Be Sociable, Share!