Voortekenen positief

foto Jeffrey Oomens

Binnen vier dagen werkte hoofdklasser Dongen twee wedstrijden en een trainingssessie van twee uur af. Een pittig schema en de fysieke gevolgen daarvan waren zichtbaar in de ontmoeting (0-0) bij Achilles Veen, de zaterdagse niveaugenoten. “Je zag het aan de kansen na rust, die puur door matige balaannames verloren gingen. Normaal moeten dat goals zijn”, stelde Arie van der Zouwen.

De coach van Dongen is, anderhalve week voor de start van de competitie, redelijk tevreden over de voortgang tot dusver. De invulling van de momenten waarop zijn ploeg de bal niet heeft, roept nog wat onduidelijkheden op bij een enkele speler. Grappig om te zien hoe Van der Zouwen na afloop met Remon Koenen discussieerde over de manier van druk zetten. “Nou, dan leg ik het donderdag nog wel een keer uit”, beloofde Van der Zouwen de onbegrijpend kijkende rechtsbuiten.

De acclimatisatie bij zijn nieuwe club is soepel verlopen. In de relationele sfeer, maar ook wat betreft het technische gedeelte. Natuurlijk mede omdat het grootste gedeelte van het basiselftal intact is gebleven. “Hoewel iedereen moet knokken voor zijn plaats. Maar het ziet er goed uit.  Zo’n jongen als Kevin van den Heijkant manifesteert zich nadrukkelijk en zit dicht tegen de eerste elf aan”, looft Van der Zouwen de van Willem II/RKC overgekomen verdediger.

Nagel wordt weer verdediger

Jeroen Nagel zit zaterdag tegen De Zwerver zijn derde en laatste duel schorsing uit en de later van vakantie teruggekeerde Larry van Ommen sluit binnenkort ook weer aan. Van der Zouwen heeft met Nagel – in het verleden gelegenheidsspits – overigens afgesproken dat die zich moet focussen op een plaats in het centrum van de verdediging. “Door de komst van Roel Willemse heb ik naast Sander de Bont aan twee opties voor de spitspositie voorlopig voldoende. Statistisch gezien is het tweede jaar na een promotie het moeilijkst. Ik ben benieuwd hoe we daarmee omgaan. De voortekenen zijn in ieder geval positief.”

Voor meer foto’s van Achilles Veen-Dongen, klik op Hoofdklassebzondag.nl

foto Jeffrey Oomens

Be Sociable, Share!