Voorhoede in lappenmand

foto Jeffrey Oomens

In een week waarin Arie van der Zouwen en Dongen een akkoord bereikten over contractverlenging voor een jaar werd dit feit overschaduwd door twee fikse blessuregevallen. Roel Willemse brak een sleutelbeen en Sander de Bont een arm. “Dan doe je je best om zo gedoceerd mogelijk te trainen om spierblessures te voorkomen, krijg je dit. De bezetting voorin wordt nu wel heel dun”, verzucht de coach van de hoofdklasser.

Naast Willemse en De Bont moet Van der Zouwen het zondag in Nuenen bij de hervatting van de competitie ook doen zonder de vleugelaanvallers Mounir Mamaar en Yeswendum Gire. Mamaar zit dan een schorsing van één duel uit, terwijl Gire aan zijn derde brombeurt begint (van de vier). “Gelukkig is Remon Koenen weer op de weg terug na zijn gescheurde enkelbanden, maar ik verwacht dat Nuenen nog te vroeg komt voor hem. Hij heeft nog niet onder volle weestand getraind. Per saldo heb ik dadelijk van de oorspronkelijke selectiespelers zodoende alleen Jeroen Nagel beschikbaar. De periode tot carnaval moeten we zo goed mogelijk proberen door te komen, het is nu niet anders.”

Concessies

Van der Zouwen speelt met de gedachte de tweede elftalspelers Rik Vermeulen en Daan Poelmans over te hevelen. Het experiment met linksback Paul van Zon als linksbuiten beviel de trainer in het oefenduel met WSC (2-0) maar matig. “Na het uitvallen van De Bont, die zijn blessure in die wedstrijd trouwens al in de eerste minuut opliep en tot aan de rust naar later bleek met een gebroken arm doorvoetbalde, misten we diepte in ons spel. Het wordt even puzzelen, maar ik wil eigenlijk geen concessies doen aan onze speelstijl van vroeg druk zetten.”

Los van deze problematiek is Van der Zouwen content met het verlengd verblijf in het Dongense. “Een echte voetbalclub met alles erop en eraan, inclusief capabele mensen op de beleidsposities. Men weet wat men wil en is bereid mee te denken.” Zo is een oplossing bedacht voor de tijd- en presentiedruk van het drie keer wekelijks trainen. “Ook op wens van de spelersgroep is besloten na oktober en vanaf Nieuwjaar na maart over te stappen naar twee keer trainen per week. Met de restrictie dat er incidenteel indien gewenst of noodzakelijk ook op vrijdag getraind kan worden.”

Be Sociable, Share!