Voldongen

foto Jeffrey Oomens

Nadat hij vorig seizoen één wedstrijd verstek moest laten gaan wegens ziekte, had Timen Beijes zich voorgenomen deze competitie geen duel te missen. Van dat plannetje gaat niets terecht komen. Zondag bij Venray stond Emiel Akkermans al onder de Dongense lat en dat zal voorlopig zo blijven. “Ik vrees voor een langdurige afwezigheid.”

Het gebeurde een week geleden tijdens de training. Een bal die ertussen viel. “Ik wilde de bal trappen en een ploeggenoot ook. Alleen trapte hij blijkbaar iets harder. Auw. Ik wilde nog doorgaan, maar dat ging echt niet.” Met de verzorger strompelde Beijes naar binnen. Hij wist al dat het niet goed zat en na het douchen verhevigde de pijn en de stijfheid. Een echo wees nadien uit dat het om een scheur in een binnenband van de knie gaat. “Maar door het vocht was een exacte diagnose nog niet te stellen. Gelukkig is het instabiele gevoel dat ik aanvankelijk had weg. De tests op kruisbandletsel zijn nog niet uitgevoerd, omdat die te pijnlijk waren. Maar de fysio vermoedt dat alleen de binnenband beschadigd is.”

Negentig graden  

Een geluk bij een ongeluk voor Beijes. “Toch denk ik dat het een tijdje gaat duren voordat ik weer kan aansluiten. Buigen gaat maar tot maximaal negentig graden. Grote delen van de dag zit ik met mijn been omhoog. Het komt me goed uit dat ik deze week op het werk veelal een observerende taak heb.” Extreem fanatiek zoals keepers kunnen zijn, is Beijes er inmiddels in geslaagd het voldongen feit een plaatsje te geven. Vanaf de tribune in Noord-Limburg zag hij dat zijn vervanger Emiel Akkermans een puike wedstrijd keepte. “Ook een prima doelman met ervaring”, bekent Beijes, die overigens het gevoel heeft dat Dongen de eerste ploeg zal zijn die Gemert punten afhandig maakt. “Dat roep ik al een tijdje. Let maar op.”

Be Sociable, Share!