Voetballende voetballer

UDI’19/Beter Bed heeft zich versterkt met Mourad Mamaar. Hij komt na de zomerstop over van het Belgische KFC Houtvenne. De 26-jarige in Waalwijk geboren spelbepaler voetbalde in het verleden bij Wuppertaler SV, JVC Cuijk en Blauw Geel’38/OW. Voorheen doorliep Mamaar de jeugdopleiding van RKC Waalwijk. De Udense hoofdklasser spreekt de hoop uit binnenkort een tweede aanwinst te kunnen presenteren.

Nog voor Carnaval hadden Mamaar en UDI voor de eerste keer contact. “We hebben intussen meerdere keren gesproken en ik ben blij dat het rond is. Op zich was ik tevreden in België. Alleen de reisafstand, vijf kwartier, was een minpunt. Omdat ik samen met Assouiki reed, was het nog te doen. Maar toen bekend werd dat hij naar JVC gaat, dacht ik aan de feit dat ik straks in mijn eentje zou moeten rijden. Met afstanden overbruggen heb ik nooit problemen gehad, ik ben na Cuijk en Veghel niet anders gewend. Maar een dik uur is lang, hoor.”

Zijn keuze voor UDI heeft Mamaar, een broer van Dongen-aanvaller Mounir Mamaar, gemaakt op basis van de visie die hem werd voorgespiegeld. “Het klopt dat ik zelf ook al een paar clubs heb gehad, maar ik vind het te prijzen dat UDI zich met zoveel mogelijk eigen spelers wil inspannen om de stap naar de Topklasse op termijn te maken. Met een paar jongens van buitenaf die een meerwaarde vertegenwoordigen, waarvan ik er straks één ben. Je kunt mij inderdaad omschrijven als een voetballende voetballer. Ik wil de bal graag hebben en van daaruit de ploeg aan het voetballen krijgen.”

 

Be Sociable, Share!