‘Voetbal is mooi, maar wel bijzaak’

foto vv Gemert

foto vv Gemert

De betrekkelijkheid van alles en nog wat kwam deze week weer eens tekenend boven drijven. Waar Mister Vitesse en ex-trainer van onder meer FC Den Bosch Theo Bos (47) bezweek aan de gevolgen van alvleesklierkanker, maakte René Paardekooper (25) zijn rentree op het voetbalveld als speler van Gemert. Genezen verklaard van de ziekte van Hodgkin, lymfeklierkanker. “Ik kom vanaf nul en richt me op volgend seizoen. Ben vooral heel blij dat ik weer kan meedoen.”

Begin 2011 werd de ziekte vastgesteld bij Paardekooper. Aan het eind van dat jaar verwachtte de voormalige verdediger van Helmond Sport na een herstelperiode met chemokuren en wat dies meer zij weer te kunnen aansluiten bij de toenmalige hoofdklasser. De uitslag van de laatste scan wees echter anders uit. “Het proces begon toen weer van vooraf aan. Er zijn momenten geweest dat je het even niet meer zag zitten, maar ik ben van nature een positief ingesteld persoon.” De door de medici ingeschatte ‘grote kans op genezing’  werd uiteindelijk bewaarheid. In het najaar van 2012 kreeg Paardekooper na de laatste scan groen licht. “Alles was weg.”

Vanaf november jongstleden zette Paardekooper zijn eerste stappen op het trainingsveld. “Per week bepalen we nu in samenspraak met de trainer de intensiteit. Momenteel zit ik op twee sessies. Het is spelen met de belasting. Ik merk dat ik wat extra tijd nodig heb om te herstellen. Logisch, mijn lichaam heeft het flink te verduren gehad. In januari ben ik bovendien een maand weggeweest naar Indonesië. We bouwen het rustig op. Die invalbeurt dinsdag tegen Venray? Kwam toevallig zo uit. Het is natuurlijk prettig om weer even dat gevoel te krijgen als je met 3-0 voor staat. Ik heb al die tijd geprobeerd om zoveel mogelijk wedstrijden te volgen, maar aan kijken is eigenlijk niks aan. Voetbal is vooral leuk als je kunt meedoen. En ook een inbreng hebt.”

Jammer

In de Topklasse zal dat hoogstwaarschijnlijk nog niet het geval zijn. “Dat verwacht ik niet, nee. Het zou al mooi zijn als ik in het tweede elftal minuten kan maken. Het duurt nog wel een tijdje voordat ik weer op mijn niveau ben. Volgend jaar Hoofdklasse? Dat kan, hoewel we de strijd nog niet hebben opgegeven, hoor. Als we weten dat we er alles aan gedaan hebben en het mocht dan toch niet lukken: jammer.  Dan moeten we dat niet dramatiseren. Voetbal is mooi, maar wel bijzaak.” Weet Paardekooper als geen ander…..

Be Sociable, Share!