Vluggertje

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Per eigen vervoer reist het Bredase gezelschap van Baronie zondag af naar Valkenswaard voor het restant van de begin oktober bij 2-2 gestaakte wedstrijd tegen De Valk. In totaliteit circa 140 kilometer voor een staartje van zeven minuten officiële speeltijd plus wat toegevoegde tijd. “Een bizarre onderneming, dat sowieso. Waar we maar mee te dealen hebben, zo is het ook. Minimaal een punt veilig stellen, douchen en snel weg. Dan hebben we misschien nog iets aan onze zondagnamiddag”, zegt de Bredase captain Jurgen Gijzen.

Waar gastheer De Valk de strafexercitie vanaf 14.00 uur kan gebruiken als intensieve warming up voor het aansluitende bekerduel met Dongen 2 (aftrap 14.30), rest voor Baronie weinig anders dan tien minuten knallen. Als ware het een vluggertje. Toch? “De teambespreking moet nog komen, maar ik verwacht niet dat wij meteen als gekken op de aanval spelen. Een punt is toch wel het minste dat we aan deze rare onderneming willen overhouden. Hetgeen betekent dat wij ons zullen prepareren alsof het een normale competitiewedstrijd is. Hoe raar het ook voelt als je er dieper over nadenkt”, vindt Gijzen.

Bijvoorbeeld richting de aanleiding. “De scheidsrechter had gewoon moeten affluiten voor een blessurebehandeling en er daarna een paar minuten extra moeten bijtellen. Klaar. En nadat hij het spel dus niet stil meende te moeten leggen, had De Valk het initiatief moeten nemen en de bal buiten moeten trappen. Nu nog zie ik hun houding als een laffe daad. Zo zou ik in ieder geval niet aan mijn puntjes willen komen. Onze verdediger Jamie Kankam was echt geblesseerd. Na afloop klaagde hij nog steeds over duizeligheid. Maar goed, geweest is geweest en terugdraaien gaat niet meer. Professioneel uitspelen, geen gedoe en dan wegwezen”, schetst Gijzen het meest voor de hand liggende scenario.

Sancties

En minimaal een punt bijschrijven, zodat het punt aftrek – de sanctie van de bond naast de pittige individuele schorsingen van acht duels voor Mathilda (De Valk) en Baks (Baronie) vanwege een onderling handgemeen – gecompenseerd is. “Precies. Ja, al bij al denk ik dat wij tot dusver redelijk op schema liggen. Voetballend gezien loopt het al een tijdje wat minder. Nee, dat ligt niet aan de nieuwkomers bij ons. Verre van zelfs. Die jongens komen weliswaar uit lagere klassen, maar passen zich prima aan. Nee, heeft gewoon met vorm te maken. Het loopt even niet. En dan is het goed om te zien dat we dit met karakter kunnen gladstrijken. Tegen EHC bogen we 0-2 achterstand om en bij UDI sleepten we een puntje weg. Met mazzel, klopt. Maar je kunt ook zeggen dat het knap is als je met tien man een resultaat behaalt bij zo’n tegenstander. Wanneer Baronie straks ergens rond plaats vijf, zes eindigt, hebben we ’t heel goed gedaan”, vindt de vuurvreter uit Hoeven, die na zijn jeugdjaren bij Willem II en avonturen bij Dordrecht en RBC alweer voor het vierde seizoen actief is aan de Blauwe Kei. “Hoewel ik in deze groep één van de langstzittende spelers ben, mag je mij nog geen echte Baron noemen, vind ik. Hoe dan ook voel ik me gewaardeerd en op mijn plaats. Bij inderdaad op NAC en Kozakken Boys na de meest aansprekende club in West Brabant.”

Noot via de website van Baronie: ‘De wedstrijd dient te worden hervat met de opstelling van de spelers die op het moment van staken in het veld stonden. Baronie begint dan ook met Boushaba als invaller voor de destijds gewisselde Van Hoek en Croes als invaller voor de gewisselde Peragon. Uitzondering is de geblesseerde Job Buskens, die in Joris Peeters zijn vervanger kent.

Opstelling Baronie: Ralf van Gestel, Jamie Kankam, Benny Kerstens, Joris Peeters, Tom Janssen, Jurgen Gijzen (av), Jorn Sweres, Chafik Boushaba, Tommy Croes, Jurik Zimmerman.’

Lees ook: Wie bedroog wie nou?

 

Be Sociable, Share!