Vloek op backplaatsen

De tussenbalans van de oefencampagne leert dat voor UDI’19/Beter Bed nog volop sleutelwerk resteert. “Absoluut, we zijn zoekende. Door een andere invulling van het wedstrijdprogramma worden we in deze fase met de neus op de feiten gedrukt, zoals dat heet. We spelen in tegenstelling tot vorig jaar immers tegen louter sterke tegenstanders. Komend weekeinde kunnen we weer aan de bak”, verwijst Chris van den Dungen naar het sterk bezette Avans-toernooi.

Alsof de duvel er mee speelt, die backposities van de Udenaren. Vorig seizoen waren die door fysiek malheur al met regelmaat onderbezet of dienden met noodgrepen te worden ingevuld. Momenteel kampt Van den Dungen met hetzelfde euvel. Jaap Benkers heef kuitklachten en linkervleugelverdediger Dimitri Cremers viel bij RKHVV al na twee minuten uit met een gekneusde enkel. “Vooral die linkerkant is het zorgenkindje. Ik speel daar het liefst met een linksbenige, maar de spoeling is dun. Maar goed, nood breekt wetten, dus zal ik vrijdag en zondag wellicht toch voor een rechtspoot moeten kiezen.”

Speelwijze nog onduidelijk

Dan veelbelovend en dan weer ondergrens overschrijdend. Dat is de indruk die UDI tot nu toe achter liet. “De competitie start pas over ruim drie weken, dus we hebben nog tijd om aan de mindere punten te werken. In deze fase kunnen we ook dingen uitproberen, daar is een voorbereiding tenslotte eveneens voor bedoeld. Vergeet niet dat we voorin met Tim Strijbosch en Marc Koot kwaliteit en vastigheid hebben ingeleverd. De onderlinge afstemming moet beter en bovendien zijn we er ook nog niet uit wat betreft de speelwijze. We hebben een keer gespeeld met een inzakkende rechterkant en ook al eens met drie spitsen. Tegen JVC Cuijk en De Treffers weten we vooraf in ieder geval dat we fysiek en conditioneel getest zullen worden. Hoewel we daar overigens goed naar moeten kijken om eventuele overbelasting te voorkomen.”

Programma Avans-toernooi UDI’19: vrijdag 19.00 uur UDI-JVC en 21.00 uur Blauw Geel’38-De Treffers. Zondag 13.00 uur Blauw Geel-JVC en 15.00 uur UDI-Treffers.

Be Sociable, Share!