Visiting an old friend

Scorend vermogen vanuit de individuele actie, vanuit ‘lopende mensen’ en vanuit standaardsituaties. En aan stabiliteit gewonnen in defensief opzicht. Elementen die duiden op een serieuze kanshebber voor de bovenste plaatsen. Ja, laat Bert Ruijsch maar schuiven. Venray gaat lekker. “Ik mag niet klagen, maar volgens mij zijn we pas twee wedstrijden onderweg”, relativeert Ruijsch de toch niet te ontkennen wederopstanding van de slapende reus met het volle pond alvast in de knip.

Zaterdagavond is Ruijsch going to visit an old friend. “Ik wil mijn ploeg niet in de underdogpositie manoeuvreren, maar ik weet als geen ander waartoe Gemert in staat is. Uitstekende voetballers en een prima geleide club. Maar, inderdaad, ik ken ook de eventuele pijnpunten. Daaruit gaan wij trachten ons voordeel te halen. Hoe dan ook, wie er ook wint, de competitie duurt nog lang. In dat opzicht is het voor Venray lekker dat we met zes punten afreizen. Overeenkomstig mijn planning.”

Grootste winstpunt

Ook in de ontwikkeling van de spelopvatting zoals hij die voor ogen heeft, constateert Ruijsch progressie. “Bij Dijkse Boys met 0-1 winnen magertjes? Als je die 5-0 van de week daarvoor als basis neemt, misschien wel. Maar elke wedstrijd is anders en ik geef je op een briefje: Dijkse Boys is zo slecht niet, hoor. Met de juiste aanpak kan die ploeg verder reiken dan menigeen denkt. Vooral op hun eigen en overigens matige veld zal straks blijken dat Dijkse Boys een lastige tegenstander is. Grootste winstpunt bij ons vond ik het bewaren van de rust. We deden geen gekke dingen en bleven taakgericht spelen, ondanks de 0-0 die lang op het bord stond. In de uitvoering mag het allemaal wel wat beter en gevarieerder, maar dat is een proces dat tijd nodig heeft.”

Alle ingrediënten lijken aanwezig voor een heerlijke pot voetbal. “In de duels tot nu toe werden we met tegenstanders geconfronteerd die eigenlijk alleen maar tegenhielden. Ook daar zal Venray mee moeten leren omgaan, al zegt dat wellicht ook iets over onze kracht. Gemert wil altijd voetballen en laat dus ruimtes. Daar valt onze winst te halen. Maar dat betekent niet dat wij loeren op de counter als uitgangspunt hanteren.”

Be Sociable, Share!