Visitekaartje

Dat was nog eens wat je noemt uit de startblokken komen! OJC Rosmalen liet bij het debuut in de Hoofdklasse C geen spaan heel van Rigtersbleek: 6-0 met vier treffers van Tony de Groot. Voor conclusies is het uiteraard te vroeg. Misschien blijkt de matige ploeg uit Enschede straks wel een zekere degradatiekandidaat. Maar wat OJC zeker voor rust liet zien was zonder meer imponerend.

Met fris aanvalsspel en volop beweging, ook in de diepte. “We hebben bewust voor deze samenstelling gekozen. Met veel voetballend vermogen op het middenveld. Ik ben benieuwd of we ons in het vervolg onder de druk kunnen uitvoetballen. Daarin zal meer dan waarschijnlijk de sleutel liggen”, doelde coach Dennis Dekkers op de komende duels waarin OJC vermoedelijk meer druk op de bal en fysiek te verwerken zal krijgen.

Daarvan was in de ouverture nauwelijks sprake. Ja, na rust enigszins, maar toen was het al beslist (3-0). OJC deed wat het wilde en omdat Rigtersbleek zo vriendelijk was om halverwege de eigen helft op lijn te verdedigen, leverde bijna elke aanval van de thuisclub gevaar op met beurtelings vanuit de tweede lijn opduikende OJC’ers. Zoals Bas Smulders, die met zoveel vrijheid bijna kon doen waar hij zin in had.

Selmani

En dat ook niet naliet. “We moeten nog een beetje wennen aan zijn gogme, we kunnen als ploeg nog meer profijt trekken uit hem”, vond Dekkers, die waakte voor al teveel euforie. “Vooraf hebben we negen punten uit de eerste vijf duels ingecalculeerd. Op basis van een gemiddelde waarmee je op circa 40 punten finisht.” Nogmaals, het is allemaal pas begonnen, maar het ziet er goed uit voor OJC. Uit het niets heeft Dekkers er een extra spits bij gekregen, waardoor Thijs van der Velden op de bank startte. “Armand Selmani is tweedejaars A-junior en het was de bedoeling hem in ieder geval constant met de eerste selectie te laten meetrainen. Maar hij deed het na een paar weken voorbereiding zo goed dat we besloten hem erbij te houden. Concurrentie is nooit weg”, sprak Dekkers met een knipoog naar de topscorer van afgelopen seizoen. “Thijs start traditiegetrouw een beetje slow, maar gaat straks geheid weer rond die vijftien goals uitkomen, hoor.” Tony de Groot (foto) zeker. Althans, die legde in ieder geval alvast een stevige basis.

Be Sociable, Share!