Visie

De kennismaking van Baronie met de Topklasse mondde uit in een rampseizoen inclusief degradatie. “Vooral die laatste loodjes waren heel zwaar. Constant gezeur en het plezier was helemaal weg.” Maar die bladzijde heeft doelman Guido Van Sant definitief omgeslagen. En hij niet alleen. De komst van een andere trainer inclusief een verversing van de selectie heeft voor nieuw elan gezorgd in Breda.

Nee, het is niet zo dat Baronie meteen inzet op promotie. “Ik acht ons geen favoriet, dat is niet reëel. Laten we eerst maar eens kijken waar we staan. Na een paar wedstrijden hebben we daar meer zicht op. Vanaf het allereerste moment sinds hij voor de groep staat, houdt coach Jack Sweres vast aan de uitgestippelde visie. Hij wil aanvallend voetbal zien, gekoppeld aan plezier. Je voetbalt omdat je het leuk vindt, zegt hij en dat is in wezen ook zo. Natuurlijk willen we ook winnen, ik zeker. De voorbereiding verliep in prestatief opzicht niet vlekkeloos, maar ik moet zeggen dat Sweres de weg die is ingeslagen desalniettemin onverstoorbaar vervolgt. Er wordt hard gewerkt, maar ook gelachen.”

En de visie loopt daar als de spreekwoordelijke rode draad doorheen. Hetgeen betekent dat Baronie vooruit wil voetballen en probeert meer mensen naar het sportpark aan de Blauw Kei te trekken. “De trainer zegt dat het belang van de ranglijst niet voorop staat. De progressie in het veldspel staat centraal. Als dat eenmaal loopt, gaat dat ook in puntenaantal rendement opleveren.”

Pakken die kans!

Tijd is hoe dan ook een belangrijke factor in het geheel. Van het groepje spelers dat uit de bestaande boedel behouden bleef, is een aantal voorlopig niet inzetbaar. Vincent Vervoort (bekkenontsteking) mikt voorzichtig op oktober. Ruud van Stokkom onderging een operatie en staat wellicht voor een langere periode op non-actief. Voor Benny Kerstens komt de competitiestart bij Groene Ster zeker te vroeg, terwijl Benjamin van Wanrooy dan geschorst is. Dat lot hangt Jurgen Gijzen mogelijk ook boven het hoofd. “Aan de andere kant biedt dit mogelijkheden voor de nieuwe jongens, waarvan het gros voor het eerst op dit niveau acteert. Die krijgen nu de kans zich in de kijker te spelen. Pakken die kans, zou ik zeggen!”

Be Sociable, Share!