‘Verwacht straks een mooi jaar’

In principe begint Jeroen Minneboo straks aan zijn echt laatste seizoen als voetballer van Blauw Geel’38/OW 1. De captain van de Veghelse hoofdklasser geeft nog één jaar de voorkeur aan het voetbal boven zijn maatschappelijke loopbaan. “Volgend jaar start ik via mijn werkgever op zeker met een vervolgopleiding en die is niet te combineren met sporten op niveau met alle verplichtingen die daaraan vastzitten.”

Eigenlijk had Minneboo die keuze al voor nu gemaakt, maar het ‘verbeterpotentieel’ bij Blauw Geel deed hem twijfelen en uiteindelijk van mening veranderen. “Ten opzichte van afgelopen seizoen zijn we een stuk stabieler geworden. Dat merk je niet alleen aan de ranglijst, maar dat voel je ook op het veld. Eerlijk gezegd verwacht ik volgend seizoen een mooi jaar voor Blauw Geel en daar wil ik toch wel graag bij zijn. Nee, daarmee zeg ik niet dat wij straks voor de titel gaan. Hoewel dat misschien ook een beetje afhankelijk is van wat er met UNA gebeurt. Maar een plaats bij de eerste vijf mogen we onszelf wel als doel opleggen.”

Topklassers

Minneboo baseert dat optimisme ook op de komst van de topklassers Rik van Griensven en Wesley Meeuwsen. “Die maken het team ongetwijfeld sterker. Maar daarnaast heeft elke speler dit seizoen op zijn manier progressie gemaakt en dat heeft weer tot gevolg dat Blauw Geel als team gegroeid is. Handhaving was na vorig jaar het uitgangspunt, maar dat is inmiddels achterhaald. Hoewel in deze afdeling natuurlijk heel weinig zeker is. Nee, we kijken toch vooral naar boven. Wie weet wat er nog mogelijk is in de derde periode of via de stand op de ranglijst.”

Wat wel haast zeker is, is dat de kampioen Gemert zal heten. Zaterdagavond treft Blauw Geel de aanstaande topklasser op het Gemertse kunstgras. “Ik kijk daar enorm naar uit. Veel publiek, lekker veldje en een tegenstander die wil voetballen. Ja, dan komt het beste in ons boven. We zijn volgens mij redelijk compleet. Trouwens ook zoiets. Een jaar geleden hadden we met de ene schorsing na de andere te maken, veel blessures ook. En je ziet, als het goed gaat, dan heb je daar allemaal veel minder mee te maken.”

Be Sociable, Share!