‘Verwacht een resultaat in Dongen’

Bas Smulders denkt niet dat het ondermaatse presteren van Venray aan de onlangs vertrokken trainer Bert Ruijsch lag. Maar eigenlijk hoopt hij dat wel. “Want dat zou betekenen dat we de reden te pakken hebben”, zegt de aanvaller in de wetenschap dat zulks nog niet het geval is. “Dit Venray heeft de kwaliteiten in huis om mee bovenin te spelen, maar de realiteit is dat we vechten tegen degradatie.”

Smulders verkaste afgelopen zomer van Schijndel – waar de staart van de ranglijst al een paar seizoenen de standaard was – naar Noord Limburg met maar één doel: om de prijzen spelen. Daarbij was de poedelprijs niet de inzet. “Het wil maar niet lopen. Gelukkig is er sprake van een gat met de twee ondersten. Het nieuwe trainersduo heeft inmiddels een paar kleine aanpassingen in de speelwijze gedaan, maar het accent puur op de verdediging leggen is niet de insteek. Heeft ook weinig nut, want we krijgen elke wedstrijd sowieso kansen en dus ook goals om de oren. Venray moet het blijven zoeken in het voetballende gedeelte en naar voren gericht. Daarin schuilt onze grootste kracht.”

Nare smaak

Met Freek Thoone vormt hij sinds kort het spitsenduo, waarbij het tweetal de vrijheid heeft om van positie te wisselen. “Deze rol bevalt me wel. Het wordt tijd dat ik mijn normale niveau ga halen, want zo eerlijk moet ik zijn. Ik heb nog niet echt laten zien wat ik kan. Al had ik na de winterstop een tijdje problemen met een hamstring, momenteel zit ik voor mijn gevoel op 95 procent qua fitheid. Het feit dat ik nog niet echt een stempel heb kunnen drukken, speelt ook mee in mijn beslissing omtrent volgend seizoen. Ik ben met Venray in gesprek, maar ook met een andere club bij mij in de buurt. Ook een hoofdklasser. Aan de ene kant ben ik in principe niet iemand die al na één jaar vertrekt en zeker niet zoals het nu gaat. Dan zou ik met een heel nare smaak vertrekken. Maar een factor is natuurlijk ook wat Venray zelf wil. Kortom, twijfels dus.”

Die heeft Smulders minder aangaande het duel van komend weekeinde. “Dongen is een fijne ploeg om tegen te spelen. Zij beschikken over een paar heel goeie spelers. Maar wij ook. Ach, niemand heeft geheimen voor elkaar in deze afdeling. Ik vind Dongen en Venray in aanleg van een vergelijkbaar niveau. Over zondag heb ik een goed gevoel. Ik verwacht daar een resultaat voor Venray.”

foto Robert Janzen

Be Sociable, Share!