Vertrek ‘Benji’ zo goed als zeker

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Er heerste enige onduidelijkheid over de maker van het derde doelpunt. “Als ik heel eerlijk ben: het was een eigen doelpunt van Venray”, bekent Benjamin van Wanrooij daags na de 3-1 overwinning van Baronie. Scoren is natuurlijk altijd leuk, maar wat het zwaarst telt is het eindresultaat. “Precies. We zijn aardig op weg naar een stabiele positie in de eerste helft van de ranglijst. En wellicht zit er nog meer in.”

Waarmee ‘Benji’ doelt op de nacompetitie, waarvoor trouwens meerdere clubs op het vinkentouw zitten. Wat er ook zal plaatsvinden, Van Wanrooij gaat het na de zomer niet meer als Baron meemaken. “Het is nagenoeg zeker dat ik vertrek. Alleen waar naar toe is nog niet duidelijk. Ik verwacht daar binnen nu en twee weken duidelijkheid over.” Aanstaand topklasser UNA – de nieuwe coach aldaar Mark Schenning is een oude bekende voor Van Wanrooij vanuit hun gezamenlijk NAC-tijd – is een serieuze gegadigde. Een club van hetzelfde niveau maar dan op zaterdag (niet Kozakken Boys) is eveneens in de markt. “En dan speelt er nog interesse vanuit België plus een club uit de Jupiler League. Bij Sparta schijn ik op een lijst te staan, maar ik doel op een andere vereniging…”

De belangstelling en het nakende afscheid is bekend bij Baronie. “Aan de onderhandelingen voor volgend seizoen zijn we niet eens begonnen. De leiding kijkt er overigens heel nuchter tegenaan. Nu de kans op verbetering voor het grijpen ligt, wensen ze mij niets in de weg te leggen. Ze gunnen het mij. En hebben me eveneens verzekerd dat de deur altijd open zal staan. Een domino-effect nu ik zal gaan? Dat hoop ik niet. Denk ook niet dat dit gaat gebeuren. Een aantal jongens heeft ook al toegezegd voor volgend seizoen.”

Meningsverschil

Hoe dan ook zal het vertrek van Van Wanrooij een zware sportieve wissel trekken op Baronie, waar het al een poos schijnt te rommelen binnen de organisatie. “Toegespitst op de jeugdopleiding vooral, ja. Laten we het er maar op houden dat Baronie er op bestuurlijk niveau weleens beter voor heeft gestaan”, wil de reserveaanvoerder  zich wat dat aangaat het liefst op de vlakte houden. “Emre Ucerler? Geen makkelijke, maar wel een goeie kerel, die voetballend beslist nog van waarde had kunnen zijn voor ons. Het meningsverschil dat hij had met de trainer bleek echter onoplosbaar. Daar kwamen ze niet uit. Persoonlijk vind ik het jammer dat hij gestopt is. Toch moeten we hier niet te lang bij stil blijven staan. Het team heeft door de twee overwinningen op rij een flinke boost gekregen. Nu is het zaak dit gevoel vast te houden”,zegt Van Wanrooij in de wetenschap dat Baronie zondag bij Groene Ster met een aantal geschorsten te dealen heeft.

Be Sociable, Share!