Vertekend

foto Robert Janzen

De harde cijfers wijzen niets anders dan een k-start uit voor Achilles Veen. Nul uit twee. “Anders dan we onszelf hadden voorgesteld, maar er zit wel een verhaal achter”, reageert coach Johan van Bijsterveld van de zaterdaghoofdklasser. En dan met name het verhaal van de gemiste kansen. “Kansen die voortkomen uit meer dan behoorlijk veldspel. Maar ja, uiteindelijk tellen alleen de ballen die tegen het netje gaan.”

In dat opzicht wenst Van Bijsterveld zijn spelers geen verwijten te maken. Ook niet wat de arbeidsmoraal betreft trouwens. “Objectief analyserend vind ik alleen dat we zowel tegen Zwaluwen als Smitshoek na een tegendoelpunt een tiental minuten de weg kwijt waren. Toen herkende ik mijn spelers even niet terug. Maar voor de rest wordt uitgevoerd wat van ze gevraagd wordt. En dat niet benutten van de kansen, tja. Mag je een speler kwalijk nemen dat hij een kans mist..?”

Effectiever

De ontwikkeling van het veldspel geeft Van Bijsterveld meer dan voldoende vertrouwen op een snelle ommekeer. “Zaterdag bij Smitshoek kwam de tegenstander pas na een half uur voor het eerst echt bij onze goal. Hoewel het toen wel meteen kassa was, dat wel. Terwijl wij allang voor hadden moeten staan. Dus ja, eens, het zal wat effectiever moeten in de eindfase.” In RVVH treft Veen zaterdag een opponent in hetzelfde schuitje. “We zijn nu twee beter geweest dan de tegenstander, maar staan nog met lege handen. Als dat tegen RVVH een keer andersom is, ben ik daar niet rouwig om. Hoewel ik blijf zeggen dat goed en georganiseerd veldspel op de langere duur altijd beloond zal worden.”

Be Sociable, Share!