Verschil van inzicht

foto Robert Janzen

Paul van der Palen is na dit seizoen geen trainer meer van De Valk. Uit het evaluatiegesprek dat club en coach voerden, bleek dat er teveel verschil van inzicht over het door de vereniging uitgestippelde beleid bestond.  “Daarom is de beslissing juist om straks niet verder met elkaar door te gaan. Ik was die mening toegedaan en het bestuur eveneens. Ik beraad me nu over mijn nabije voetbaltoekomst.”

Over de details wil Van der Palen verder niet uitweiden. “Dat hebben we zo afgesproken en daar houd ik me aan. De Valk is mijn clubke, ken er veel mensen en die wil ik niet schaden. We vonden het beiden verstandig om niet verlengen. Punt. Daar is niks mis mee. Wat nu? Ik ga daar in alle rust over nadenken. Ik ben nu alweer aan mijn achttiende jaar als hoofdtrainer bezig, in de periode daarvoor was ik vijftien jaar jeugdtrainer. Jaar in, jaar uit, elke dinsdag- en donderdagavond en elk weekend op dat veld. Voetbal is nog steeds mijn hobby en mijn passie, maar misschien werkt het verfrissend om eens een jaartje niets te doen. Dan zal ook blijken of ik het spel ga missen.”

Tot nu toe verscheen telkens een mooie club op zijn pad, zoals hij het zelf omschrijft. “Hier in de omtrek heb ik ze allemaal gehad: UNA, Brabantia, Nuenen, Deurne, De Valk. Wat overigens niet wil zeggen dat ik per se in de hoogste regionen wil werken. De uitdaging is ook belangrijk. En de ambitie, ja”, kijkt Van der Palen toch alweer een beetje vooruit richting het nieuwe seizoen. “Ik twijfel. Want aan de andere kant heb ik ook een drukke baan. Met mijn partner heb ik bovendien drie huizen in Brazilië, die vragen eveneens aandacht”, zegt Van der Palen met een bruggetje naar zondag 18 december.

Toestemming

Op die dag staat het inhaalduel tussen De Valk en Nuenen gepland. Van der Palen zal daarbij niet aanwezig zijn. “Al tien jaar lang wordt rond de twintigste geen competitievoetbal meer gespeeld. Daarom heb ik De Valk in augustus al toestemming gevraagd en gekregen voor verlof vanaf 17 december in verband met een tripje naar Brazilië. Het zou dus ook mij erg goed uitkomen als dit duel alsnog naar januari verplaatst zou kunnen worden. Geloof me, ook wij hadden die wedstrijd afgelopen weekend graag gespeeld. Iedereen was fit en we wilden revanche voor dat duel bij Meerssen. Zaterdag stonden de plassen in het doelgebied en voor zondag kon de bond in een kort tijdsbestek geen arbitraal duo regelen. Althans, dat is wat ik heb begrepen.”

Be Sociable, Share!