Verovert Hunte ook FC Eindhoven?

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Het is nog maar één jaar geleden dat hij liep te buffelen op Limburgse knollentuinen tegen teams als GSV’28 en Heidebloem. Na de zomer voetbalt Torino Hunte in De Adelaarshorst. Of waarschijnlijk in zijn eigen Tilburg tegen Willem II, of op Het Kasteel. “Het is snel gegaan met me”, lacht de aanvaller met de jongensachtige uitstraling van stripfiguur Pietje Pele (uit Appie Happie). In gedachten zie je die immer vrolijke oogopslag inclusief brede, witte smile.

Hoe kan het nu ook anders? Het leven lacht Hunte toe. “Ik werk er natuurlijk ook hard voor, maar inderdaad, binnenkort mag ik twee handtekeningen zetten. Onder mijn propedeuse en onder het contract met FC Eindhoven. Het gaat heel goed, ha ha.” Dat hij zijn krabbel gaat zetten onder een tweejarige verbintenis met de club uit de Jupiler League is opmerkelijk, zeker wat betreft de duur. “Dat hebben meerdere mensen al tegen me gezegd, ja. Is natuurlijk ook zo. Het voelt goed dat ik van Eindhoven de gelegenheid en tijd krijg mezelf te ontwikkelen in het betaalde voetbal. In de regel krijgen voetballer die overstappen vanuit de amateurs hooguit een contract van een jaar, als ze al een contract mogen ondertekenen.”

Dat vertrouwen is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Hunte overtuigde tijdens de trainingen die hij sinds begin dit jaar afwerkte met de hoofdmacht van Eindhoven. En Jurgen Dirkx, nu en ook straks assistent bij de eerstedivisionist, heeft hem als trainer van UNA het gehele seizoen kunnen observeren. Tijdens wedstrijden én trainingen. “Hij weet nu wel wie ik ben en wat ik kan. En ik zelf ook. Dit seizoen heb ik na mijn komst van OSS’20 de omschakeling moeten maken, met name in handelingssnelheid. Dat zal dadelijk opnieuw het geval zijn, inclusief de hogere trainingsintensiteit. Ik ben dit jaar bij UNA sterker geworden. Volwassener, ook fysiek. Bij Eindhoven ga ik daar eveneens aan werken. Moet ook. Ik heb al gezien dat het krachthonk ongeveer vijf meter van de kleedkamer afligt. Dat komt goed, ha ha.”

Plus

Ooit verklapte Hunte een droom te hebben: voetballen in stadions. Volgt nu de vervolmaking van fase 2 nadat hij deel 1 afgerond heeft? “Je moet jezelf natuurlijk niet voorbijlopen, geconcentreerd blijven. Na eerst bij UNA wil ik nu ook bij Eindhoven bewijzen dat ik een toegevoegde waarde kan hebben. Maar de voorbeelden van spelers die fase 2 met succes hebben doorstaan, heb ik in mijn achterhoofd zitten. Wie? Chadli, Mertens, en zo zijn er meer…. Uiteraard is het belangrijk dat je in een team terecht komt dat je sterker maakt. Zoals dat bij UNA een perfecte wisselwerking was. Ik kan ook goed spelen, omdat de groep dit mede mogelijk maakt. Dit seizoen was het niet best bij Eindhoven, daar hoef je niet omheen te draaien. Maar dat wil niet zeggen dat het straks weer zo gaat. Een aantal goeie spelers blijft – en die zijn goed, want ik heb er mee getraind – en wat de club aan vooral ervaring gaat halen is plus. Dus….”

Be Sociable, Share!