Verlost van vuurpijlen

Als de brief van de Belgische bond in verband met de vrijgave tijdig arriveert op de burelen in Zeist, maakt Tim Nelemans vrijdag tegen EVV zijn debuut voor FC Oss. “Hier worden zulke zaken per mail afgehandeld, daar nog per post. Verrassende keuze? Ja, maar ik ben er wel blij mee. Hoewel het bij Dessel Sport de laatste tijd iets beter ging, was het daar toch een moeizaam verhaal. Laten we het erop houden dat in de Belgische derde nationale iets anders gespeeld wordt dan ik in Nederland gewend was.”

Vrij vertaald houdt dat in, dat Nelemans (foto, 28) voornamelijk vuurpijlen op zich kreeg afgevuurd met de boodschap ‘zoek het maar uit’. “Aanvankelijk zat ik zelfs een aantal keer op de tribune. Ik kampte met aanpassingsproblemen.” Wat bezielde Nelemans trouwens om vanuit de Jupiler League die stap terug te maken? “Ik kon bij Eindhoven voor een jaar bijtekenen, maar ik had ook nog met mijn studie te maken. Je verdient in de eerste divisie best een aardige cent, maar je wordt er niet rijk van. Ik vond het belangrijk om me ook maatschappelijk door te ontwikkelen. Daarom heb ik een aantal jaar geleden de opleiding SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) opgepakt. Daarvoor moet je ook overdag beschikbaar zijn en dat viel moeilijk te combineren met Eindhoven, want daar wordt ook overdag getraind. Ja, het heeft wel meegespeeld in mijn beslissing dat bij FC Oss net als bij Dessel in de avonduren wordt getraind.”

Nelemans verdedigt sowieso tot en met het einde van deze jaargang de kleuren van FC Oss. Wat er daarna gebeurt, is afhankelijk van de sportieve prestaties van de club: eerste divisie of topklasse. “Ik heb al een paar keer meegetraind en kende nog een aantal jongens van vroeger. Ik hoop dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het gemeenschappelijke doel: promotie”, aldus de geboren Eindhovenaar, die in 175 wedstrijden betaald voetbal 36 doelpunten maakte.

Be Sociable, Share!