‘Verliezer haakt voorlopig af’

Volgens Mounir Biyadat was het zeker anderhalf jaar geleden dat hij na diverse fysieke ongemakken weer eens in de basiself van Blauw Geel’38 acteerde. Met name de reactie van zijn lichaam in de dagen na het duel met UDI’19 viel hem niet tegen. In tegenstelling tot  de prestaties van het Veghelse vaandelteam tot dusver. “We vechten nu een beetje tegen de reputatie die we vorig seizoen zelf hebben opgebouwd.”

Een veelal imponerend Blauw Geel finishte toen als beste van de rest achter Gemert. “Tegenstanders zijn rekening met ons gaan houden. Tegen UDI was dat niet zozeer het geval, maar over het algemeen krijgen we nu te maken met een opponent die zich laat inzakken. En je weet, het spel maken op de helft van de tegenstander is nog altijd één van de moeilijkste onderdelen van het voetbal. Maar goed, het is aan ons om daar mee om te gaan.”

Vooral vanaf de zijlijn en tijdens de trainingen constateerde Biyadat de voorbije weken dat de Veghelse spelers zoekende zijn. Zoekende naar hun eigen vorm met name. “Het systeem is duidelijk, daar ligt het pijnpunt niet. Als teveel spelers echter eerst en vooral bezig zijn met hun eigen spel, wat begrijpelijk is als zij niet kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben, dan gaat dat uiteindelijk ook ten koste van de totale teamprestatie. Gekoppeld aan het hoge verwachtingspatroon dat er is, overigens ook door onszelf gecreëerd, is dat mijns inziens een logische verklaring voor de mindere reeks.”

Krachtpatser

Een bevestigend lachje klinkt als de naam Mehmet Dingil valt. Nogal wiedes dat Blauw Geel de krachtpatser mist, zegt Biyadat. “Een jongen met exclusieve kwaliteiten. Zowel aanvallend als verdedigend. Inderdaad iemand die een elftal over een dood punt kan helpen”, roemt hij de naar JVC Cuijk vertrokken flankbestrijker.  Niettemin, ook zonder Dingil is Blauw Geel tot meer in staat dan de rol van bescheiden middenmoter tot dusver.  Hetzelfde geldt min of meer voor UNA/Brinvast, komende zondag in Zeelst tegenstander nummer vijf.

“Dus staat er aardig wat druk op dat duel. Het is weliswaar nog vroeg, maar je mag toch wel zeggen dat de verliezer voorlopig afhaakt.” Niets anders dan winst is zodoende geboden. “Om mee te blijven doen en om vertrouwen te tanken. Vaak is het zo dat één goeie overwinning de benodigde boost teweeg brengt. Of ik weer start? Ik hou er rekening mee dat ik in de basis sta, maar met absolute  zekerheid durf ik dat niet te stellen. Is misschien ook afhankelijk van de tactische invulling. Bijvoorbeeld op de vraag waar de trainer druk wil gaan zetten. Ik ben fit en op voetbaltechnisch gebied zal het probleem niet liggen…”

Be Sociable, Share!