Verhappen en Smulders verlaten Schijndel

Schijndel/VITAM Catering begint de nakende enkele reis richting eerste klasse nu al te voelen. Ruud Verhappen en Bas Smulders, jarenlang twee steunpilaren bij de hekkensluiter in de Hoofdklasse B, willen op niveau blijven spelen en hebben hun vertrek aangekondigd. Op enkele details na is Verhappen rond met Venray. Smulders heeft eveneens een aanbieding van de nieuwe club van Bert Ruijsch op zak en is daarnaast serieus in gesprek met een andere hoofdklasser. Naar verluidt OJC Rosmalen, maar daar wilde de behendige vleugelaanvaller geen uitspraken over doen. Update: na een nachtje slapen besloot ook Smulders voor Venray te kiezen.

“Ik hoop dat ze bij Schijndel realistisch reageren op mijn keuze, hoop echt dat ze mij die kans gunnen. Ik speel al acht jaar voor Schijndel en heb dat altijd met veel plezier gedaan. Ik weet zeker dat het gevoel ook wederzijds is. Maar aan alles komt een einde, zeggen ze toch? Ik wil graag op hoofdklassenniveau blijven voetballen en Venray heeft mij altijd al aangesproken. Logistiek gezien komt de overstap mij goed uit, want ik woon in Helmond. En ik heb fijne gesprekken gevoerd met Bert Ruijsch, die ik al langer ken. Een prima trainer. Nogmaals, mijn beslissing heeft niets met de club Schijndel op zich te maken, daar is niks mis mee. Maar persoonlijk vind ik het tijd worden om eens ergens anders te kijken”, stelt Verhappen.

Bas Smulders (foto) zegt dat de beslissing omtrent zijn voetbaltoekomst zal uitdraaien op een gevoelskwestie. “Een aantal geïnteresseerde clubs, variërend van een Topklasser tot een eersteklasser, heb ik netjes bedankt. Ik wil minimaal in de hoofdklasse blijven spelen. Zoals het er nu voor staat, zal ik een keuze moeten maken tussen twee clubs. Geld speelt een rol, ik ga binnenkort bijvoorbeeld samenwonen en dan zijn extra euro’s welkom. Maar niet de hoofdrol. Voor mij is zeker zo  belangrijk wat de ambities van een club zijn en de visie op langere termijn.” Zowel Verhappen als Smulders verzekeren zich tot de laatste snik te blijven inzetten voor Schijndel. Daar waar zij toch een groot deel van hun (voetbal)leven doorbrachten. “Want niemand wil een degradatie op zijn cv hebben staan. Maar handhaving wordt heel moeilijk. Ontegenzeggelijk vertoont Schijndel progressie in voetballend opzicht,  maar telkens met maximaal een punt van het veld afstappen, schiet natuurlijk niet op”, aldus Smulders.

Be Sociable, Share!