Verbakel alsnog naar Blauw Geel’38

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Eind februari gaf Danny Verbakel, ondanks belangstelling van onder meer Blauw Gel’38, zijn jawoord aan Schijndel inzake een langer verblijf. Nu, ruim drie maanden na dato, is de linkeraanvaller alsnog teruggekomen op zijn belofte. Na de zomerstop voetbalt Verbakel bij… Blauw Geel.”We hebben afgesproken niet diep in te gaan over het hoe en waarom.”

Toch een poging. Pas gisteren(donderdag), twee dagen voor het sluiten van de termijn, belandde zijn overschrijvingsformulier in Veghel. “Maar het is niet iets van de laatste dagen, het speeldeal langer. Sinds bekend werd dat Alexander Mols naar FC Den Bosch vertrekt? Zijn overstap heeft daar deels wel mee te maken, ja. Waarom toen niet en nu wel? Bepaalde zaken zijn in de tussentijd veranderd, zowel bij Schijndel als Blauw Geel. Bijvoorbeeld dat Rinse Wiekema, met wie ik prima samen kan spelen, eerder ook voor Blauw Geel koos. Het is een optelsom geworden en uiteindelijk heb ik mijn voetbalhart laten spreken. Ik denk namelijk dat Blauw Geel hoge ogen kan gooien. Nee, met geld heeft mijn beslissing niets te maken. Puur voor de centen kiezen heb ik nog nooit gedaan.”

Geweten

Op een nette manier eruit komen, was volgens Verbakel de insteek van alle partijen. “Ik weet dat er gesproken is tussen Schijndel en Blauw Geel. Waar dat over ging weet ik niet. En als ik dat zou weten, zou ik daar geen uitspraken over doen. Natuurlijk vonden ze het bij Schijndel heel erg jammer en stonden ze niet te springen. Maar zoals ik al zei is dit verhaal niet iets van de laatste dagen, dus heeft de leiding indien die dat nodig achtte nog de tijd gehad om te reageren op de spelersmarkt. Knagend geweten? Naar de club toe niet, maar naar de spelersgroep wel een beetje. Maar goed, zo kan het soms gaan. Ja, ik heb met Francois Gesthuizen gesproken, maar die is nu zelf weg, hè. Ik ben in principe gehaald voor een 4-3-3 systeem, Gesthuizen was daar een voorstander van. En de club ook, begreep ik. Dus wat dat aangaat verwacht ik geen voor mij nadelige ontwikkelingen als de naam van de nieuwe trainer binnenkort bekend wordt. Bovendien, ook in een 4-4-2 systeem kan ik prima uit de voeten als buitenste middenvelder of als tweede spits.”

Be Sociable, Share!