‘Venray niet overschatten’

Aan goede wil geen gebrek, maar de uitvoering kan beter. “Moet beter”, vindt Mark van Sonsbeek, de coach van Deurne. “Een aantal jongens was voor mijn tijd bankzitter en is nu  basisspeler. Dat vertrouwen krijgen ze ook van mij. Nu moet dat echter ook wekelijks getoond worden.  In die fase zitten we. Het gaat met vallen en opstaan, maar per slot van rekening is dit Deurne sterk genoeg om de huidige klassering boven de rode streep minimaal te handhaven.”

Het laatste duel bij OJC Rosmalen gaf volgens Van Sonsbeek de huidige de stand van zaken goed weer. “Voor rust kwamen we onze defensieve afspraken niet na en had het ook 2-0 in plaats van 1-0 kunnen staan. In de tweede helft zetten we het vervolgens zwaar recht en ondanks een rode kaart voor Rico Kuijpers zat er toen meer in voor Deurne dan die uiteindelijke 1-1. Wat voor rust fout ging? Een tactisch verhaal, niet uitvoeren van wat is opgedragen. Als je spelers op dit niveau de kans geeft om open te draaien en de pass te versturen, is dat vragen om moeilijkheden.”

Van Sonsbeek weet dat hij geduld moet hebben, maar mikt er toch op dat Deurne het groeiproces versneld gestalte gaat geven. “De spelers zijn in staat te brengen wat ik van ze vraag. Ik overvraag ze niet. Ze weten wat ze moeten wanneer wij de bal niet hebben en andersom willen we het tempo hoog houden en naar voren spelen. Voorin heeft deze ploeg voldoende individuele bagage om vervolgens iets te forceren. Al is het voor ons een aderlating dat Kuijpers een schorsing van vier wedstrijden heeft gekregen.”

Peellandderby

Dat laatste opent perspectieven voor Roy Tulmans (foto), die een mindere periode kende en op de bank belandde. “Bij OJC viel hij goed in, dus ik hoop dat hij die lijn kan doortrekken”, aldus Van Sonsbeek, die zaterdagavond zeker kansen ziet voor Deurne in de Peellandderby met Venray. “Deze wedstrijd leeft enorm. Na afloop van OJC was het al snel een gespreksthema in de groep. Met Bart Zanders hebben we een speler in huis die is teruggekeerd van Venray, zoiets speelt ook mee. Tegen DESK speelden we eveneens op zaterdag en toen was het al drukker dan gebruikelijk. Ik reken tegen Venray op nog meer toeschouwers. Of wij kans hebben? Natuurlijk!. Deurne moet Venray niet onderschatten, maar zeker ook niet overschatten.”

 

Be Sociable, Share!