‘Veld staat op één’

In het nationale zaalvoetbal drong hij door tot bij de besten. Aanvoerder van Jong Oranje, topdivisie met FCK en een plaats op de standby-lijst voor het EK van het grote Oranje. Toch heeft Jordy van Dinteren (21) deze zomer de switch gemaakt naar het veldvoetbal. “Eigenlijk heeft die discipline altijd mijn voorkeur gehad. Bij OJC Rosmalen wil ik een belangrijke speler worden. En wie weet wat er daarna nog volgt …”

Twee jaar geleden werd Van Dinteren voor de keus gesteld. Bij OJC slingerde hij heen en weer tussen het eerste en tweede elftal. “Dat schoot niet echt op, dus koos ik voor het zaalvoetbal. Logisch, toen.” Het schaakgehalte binnen de vier muren van de sporthallen ging Van Dinteren echter tegen staan na verloop van tijd. “Het veld kriebelde weer en na een gesprek met coach Dennis Dekkers waarin hij zijn vertrouwen in mij uitsprak, ging ik overstag. Ik ben als zaalvoetballer nog wel ingeschreven bij Venray, maar OJC heeft absoluut prioriteit nummer één.”

Opeisen en verdelen

Als invaller was Van Dinteren zondag in het duel met Groene Ster verantwoordelijk voor de assist bij de 2-2 en fabriceerde zelf de winnende derde treffer. “De eerste twee competitieduels begon ik in de basis. Door een privékwestie belandde ik op de bank, maar ik reken erop dat ik binnenkort weer mag starten. Als middenvelder. Ballen opeisen en het spel verdelen. In de zaal heb je vaker balcontact, maar de voordelen van het veld wegen daar niet tegenop. Welke? Gewoon, het hele verhaal met alles eromheen. Entourage, aandacht.”

Topklasse

Als geboren Bosschenaar droomde hij ooit van een carrière bij FC Den Bosch. Bij die club greep hij als opgeschoten puber zijn kans niet. Zoals de wegen van Van Dinteren en PSV in een eerder stadium ook scheidden. Niettemin waren het signalen dat hij in voetballend opzicht wel degelijk iets in zijn mars had. Via OJC hoopt hij nu alsnog zijn naam te vestigen. “Je weet nooit hoe het loopt, maar ik stel graag doelen. Over een paar jaar wil ik in de Topklasse voetballen.”

Be Sociable, Share!