Veen is bijna klaar

foto Robert Janzen

UPDATE 23 maart: Met Asrih heeft Veen een akkoord bereikt, terwijl ook Jeroen van Leijsen (TSC Oosterhout) de gelederen komt versterken.

Johan van Bijsterveld denkt dat het toeval is dat Achilles Veen, vanaf komende zomer zijn nieuwe werkgever, veelal geshopt heeft in het zondagvoetbal. Met Yassine Asrih is de leiding van Veen nog in gesprek, maar deze week werd ook de komst van Guido Van Sant beklonken. “Als je niet beschikt over twee goeie keepers, wordt dat afgestraft.”

Na middenvelder Enis Ulusan (DESK) en linkerverdediger Kevin van den Heijkant (Dongen) is de doelman van Baronie voorlopig de derde in de rij vanuit het zondagvoetbal. “Wat ik wel bespeur is dat spelers tegenwoordig steeds meer neigen naar de zaterdag. Dat brengt met name in de privésfeer voordelen met zich mee”, weet Van Bijsterveld, die de selectie rond heeft als Asrih zijn jawoord geeft. “Maar dat is nog niet zeker. Alleen voor die positie, een fysiek- en kopsterke man voor centraal achterin, zijn we dus nog niet klaar. “Van Sant is een keeper met een behoorlijke staat van dienst. Hij kwam in beeld nadat Ferdie Kwetters onlangs aankondigde een wereldreis te gaan maken. Met Jeffrey ter Veer mag Van Sant straks uitvechten wie de nummer één wordt.”

Scenario’s

Van Bijsterveld gaat ervan uit dat Achilles Veen in september als hoofdklasser aan de start verschijnt. “Veen heeft nog punten nodig, maar de huidige groep heeft voldoende kwaliteit in huis om dat te bewerkstelligen.” Hij hoopt dat het klassenbehoud van Veen voor de laatste speeldag gerealiseerd is, want dan staat het duel tussen zijn nieuwe en huidige club Nieuw Lekkerland op de rol. “Nu kan ik al zeggen dat dit voor Nieuw Lekkerland sowieso een belangrijke wedstrijd wordt in de race om de nacompetitie te halen. Als Veen dan ook nog punten nodig heeft, kun je over allerlei scenario’s gaan nadenken. Maar dat ga ik niet doen. Dan niet en nu al helemaal niet.”

Be Sociable, Share!