Veen gaat voor titel. Van rechterrijtje

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Hoog druk zetten was vooraf de insteek, maar dat plan kwam pas van de grond toen het eigenlijk al te laat was. Redelijk kansloze missie zodoende (0-3) voor Achilles Veen tegen het team van Vlamingen en een handvol Zeeuwen genaamd Hoek. “Hoewel we niet eens zo heel veel kansen weggaven, zijn dit soort clubs nog te hoog gegrepen voor ons”, bekende Bas van Loon. “Kampioen van ’t rechterrijtje? Daar tekenen we voor.”

Toen hem duidelijk werd dat er bij Willem II weinig perspectief gloorde, was Van Loon gevoelig voor de juichverhalen die tot hem kwamen over het zaterdagvoetbal. Nu, dik een halfjaar later, kan hij als aanvoerder van zaterdaghoofdklasser Achilles Veen niet anders dan bevestigen van wat hij hoorde. “Het leeft ja, dat voetbal op zaterdag. Niet overal waar we komen is het een feest, maar toch. Veen is natuurlijk ook maar een klein clubje, maar ik heb het er naar de zin. Straks met de komst van het nieuwe sportpark kan het in een hoop opzichten alleen nog maar beter worden.”

Interesse

Hoewel het de vraag is of Van Loon dan nog in het groen en wit voetbalt, blijkt. “De komende weken worden knopen doorgehakt. Voor mij zelf staat dan ook een gesprek gepland. Ik ben benieuwd wat de leiding wil. Bijvoorbeeld ook met het oog op de invulling van de selectie voor volgend seizoen. En inderdaad ook wat ze mij persoonlijk te bieden hebben. Ook geen onbelangrijk detail, laten we wel wezen. Er is interesse, ja. Van wie zeg ik niet. Eerst ga ik sowieso met Veen om tafel”, zegt Van Loon, die niet ontevreden is over hetgeen hij tot dusver gebracht heeft. “Maar ik kan en moet beter. Dominanter zijn. Wat dat aangaat moet ik stappen maken. Ook al kom ik dan van een BVO, dat gaat niet vanzelf bij mij. Ik ben niet echt een bluffer, zeg maar.”

Veen pakte tot nu toe vooral de punten van ploegen die in de buurt geklasseerd stonden of eronder.  Meer verlangen is nog een brug te ver. “We zijn momenteel verder dan vorig jaar rond hetzelfde tijdstip. Zo snel mogelijk veilig zijn, is en blijft het doel. En volgend jaar vervolgens weer wat vooruitgang boeken”, praat Van Loon alvast alsof hij ook dan deel zal uitmaken van de selectie.

Be Sociable, Share!