‘Veel publiek maakt het extra leuk’

foto vv Gemert

foto vv Gemert

Het was hoe dan ook een behoorlijke erfenis waarmee hij geconfronteerd werd, maar Patrick Philippart heeft  – hoewel niet eens honderd procent fit – de leemte die Jorzolino Falkenstein liet vrijwel naadloos ingevuld bij Gemert. “Als ik onze huidige positie op de ranglijst vergelijk met die van Nuenen, dan heb ik sowieso de juiste keuze gemaakt”, gniffelt de linkerspits, uiteraard met een kwinkslag.

PP voelt zich goed bij Gemert, da’s duidelijk. Ondanks dus dat ongemak aan een enkel. “Irritatie van het botvlies. Daar kwam ik mee binnen bij Gemert en was in feite geen lekker begin. Toen ik tegen de seizoensstart met behulp van het betere tapewerk weer kon spelen, kreeg ik echter meteen het vertrouwen van de trainer. En dat is vaak toch het begin van alles.” Met vijf doelpunten en drie assists betaalde Philippart de coach terug.

“Dat hadden zes goals moeten zijn, want tegen Bekkerveld miste in een strafschop. Als je zo’n wedstrijd dan toch wint, valt de schade mee. Maar omdat wij daar gelijk speelden, liepen we twee punten mis. Hoewel niemand binnen de groep het me kwalijk neemt, baal ik daar nog steeds van”, geeft Philippart aan dat hij redelijk kritisch is op zichzelf. “Dat moet ook, want het kan altijd beter. Ik sta mezelf geen tevredenheid toe. Bovendien heb ik mijn plek op het penaltylijstje moeten afstaan en dat scheelt straks meer dan waarschijnlijk toch bij de eindafrekening. Van mij persoonlijk dan, hè. Vorig seizoen had ik bij Nuenen 13 goals en 12 assists. Die cijfers wil ik minimaal evenaren. Wat zeg ik: verbeteren.”

Topper

De eerste periodetitel ging inmiddels aan Gemert voorbij, maar volgens Philippart is dat niet echt een item binnen de club. “Wij willen tot het einde meedraaien om het kampioenschap en als dat lukt is de kans groot dat je sowieso nacompetitie speelt. Tot op heden liggen we wat dat aangaat aardig op schema, ja. Als is het wel zo dat wij zaterdagavond eigenlijk moeten winnen”, verwijst hij naar de topper tegen het eveneens nog ongeslagen Blauw Geel’38, de ploeg die de eerste prijs inpalmde en twee punten meer bezit. “Zijn voor mij de voorbije jaren altijd leuke wedstrijden tegen hen geweest. Waarin ik twee keer achter elkaar twee keer scoorde. Alleen gebeurde dat wel in uitwedstrijden, schiet me nu te binnen. Nou ja, weer een mooie uitdaging om daar verandering in aan te brengen. Aan de ambiance zal het niet liggen. Ik verwacht veel publiek, helemaal omdat het op zaterdagavond is. En dat maakt het voetballen extra leuk.”

De publieke belangstelling is niet het enige verschil met zijn vorige club. “Klopt, in alles is Gemert net wat verder. Neemt niet weg dat ik mijn tijd bij Nuenen koester en ze uiteraard nog altijd volg. Zo heb ik vrijwel dagelijks even contact met een aantal spelers. Even de laatste nieuwtjes doornemen, hè. En ‘n beetje dollen natuurlijk. Op weg naar 8 december, wanneer wij tegen elkaar spelen.” Mits die enkel…. “Ik kan er in principe mee doorspelen. Welke enkel? Ha ha, ik ga de tegenstanders niet wijzer maken natuurlijk. Met rust is het probleem vermoedelijk opgelost, maar ja. Ik wil voetballen. Altijd. De winterstop lijkt me daarom een mooi gelegenheid om het even rustig aan te doen.”

Be Sociable, Share!