‘Vandaag vergeten’

foto Jan in 't Groen

UPDATE BLESSURE VAN SCHIJNDEL. Elleboog inderdaad uit de kom en vooralsnog drie weken gips.

Het zijn verschrikkelijke cliché’s, maar toch. Deurne zit in de hoek waar de klappen vallen en ook die gifbeker moet blijkbaar helemaal leeg. Bij DESK werd het degradatieduel niet alleen verloren (1-0), maar de ploeg van interim-coach Peter Strijbosch raakte ook twee spelers kwijt. Bart van Schijndel kwam na rust ongelukkig terecht bij een actie in de zestien en werd per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. De laatste berichten zijn dat een elleboog uit de kom is. Dennis Bouma kreeg een kwartier voor tijd direct rood voorgeschoteld wegens onwelvoeglijk taalgebruik richting scheidsrechter Zeeman.

“Ik heb zojuist mijn excuses aangeboden, maar die weigerde hij. Wat ik zei hoort niet, maar ik heb echt geen enge ziektes gebruikt. ‘Schele rot kop’, zei ik. Maar pas nadat hij een overduidelijke handsbal wegwuifde en nadat hij een soort van slaande beweging richting mij maakte. Hij raakte me hier op de borst, echt waar”, beweerde Bouma, die volgend seizoen trouwens voor Dijkse Boys uitkomt en zodoende zeker is van hoofdklassenvoetbal. En dat is Deurne nog allerminst.

“Vandaag snel vergeten  en ons opmaken voor de laatste vijf duels. Wat kan ik er meer over zeggen? Die goal? Die spits stond opeens vrij en kon alles doen. Ik was kansloos”, reageerde Guido Budziak (foto) over zijn rol in het beslissende doelpunt van Jassin Asrih. De doelman van Deurne –  die in zijn vierde seizoen in Peelse dienst werkelijk alle hoogtes en dieptes heeft meegemaakt –  hield zijn ploeg met name in de eerste helft een paar keer op de been met prima reflexen. “Vond jij de overwinning van DESK verdiend? Nou, volgens mij had een gelijkspel ook gekund”, kaatste Bouma, die daarmee toch vooral gedoeld moet hebben op de eerste 45 minuten. Na een verrukkelijk balletje van Bart van Schijndel ontbrak het Rico Kuypers aan slagvaardigheid. Dat had de 0-1 kunnen zijn. Maar grotendeels reageerde Deurne alleen maar in plaats van te ageren. En was het toch echt DESK dat over het gehele duel de meeste initiatieven toonde en de oh zo belangrijke driepunter uiteindelijk verdiend naar zich toe trok. “Het kan en moet allemaal beter als je ambities hebt, dat is duidelijk. Snel zal er wat dat betreft een hoop duidelijk zijn”, aldus coach Ad van Seeters. De status van hoofdklasser lijkt  na de zege in ieder geval zo goed als gewaarborgd. Meer goed nieuws voor DESK: komende zondag sluit routinier Frank Jongbloets na een afwezigheid van negen weken weer aan bij de wedstrijdselectie.

Be Sociable, Share!