Van zondag naar zaterdag

foto Jan in 't Groen

Vorig seizoen trok Achilles Veen al aan de bel bij Enis Ulusan. Die flirt leidde tot niets, maar deze keer was het bingo. En dus voetbalt Ulusan straks niet meer voor DESK, maar voor de zaterdaghoofdklasser uit het Land van Heusden en Altena. Volgens de 27-jarige middenvelder hebben de degradatieperikelen van DESK geen rol gespeeld in zijn beslissing.

“DESK is nog niet gedegradeerd, hoor. Hoewel ik niet ontken dat het een moeilijk verhaal gaat worden. Vorig jaar, in mijn eerste seizoen in Kaatsheuvel, presteerden we ook wisselvallig. Maar toen pakten we de punten op de momenten dat het echt moest. Daarin zijn we tot nu toe niet geslaagd. Nee, ook persoonlijk draai ik geen geweldig seizoen, dat klopt. Is geen excuus, maar aanvankelijk heb ik lang met een achillespeesblessure doorgespeeld. Te lang eigenlijk. Daarvan ben ik nu na een paar weken extra rust eindelijk hersteld.”

Zijn voetballende capaciteiten staan niet ter discussie. Getuige ook de belangstelling van andere clubs, waarvan Veen het meest concreet was. “Zij zochten een middenvelder met voetballend vermogen en kwamen bij mij uit. Ik heb met de nieuwe trainer Johan van Bijsterveld gesproken en zijn verhaal sprak mij aan. Dan wordt het een kwestie van keuzes maken. Ondanks de mindere prestaties voel ik me prettig bij DESK, maar het totale plaatje van Veen gaf de doorslag.”

Rekenkundig

“Ik hoor veel positieve verhalen over de zaterdagcompetitie wat betreft beleving en entourage. Dat wil ik weleens meemaken. Nee, ik heb Veen dit seizoen niet zien spelen. Vorig jaar hebben we met DESK twee keer vriendschappelijk tegen ze gevoetbald. Vond het toen al een behoorlijke ploeg met een paar heel goeie spelers. Hoe ze bij DESK reageerden op mijn vertrek? Tja. De trainer vond het jammer, maar wenste me veel succes. Zoals ik al zei: soms moet je keuzes maken. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging. Maar eerst gaat al mijn aandacht naar DESK. Het seizoen is nog niet verloren. Zolang het rekenkundig nog kan, moet je er voor blijven gaan. Ik wil daar als reserveaanvoerder een constructieve bijdrage aan leveren.”

 

Be Sociable, Share!