Van ver gekomen

Peter Strijbosch mag zich inmiddels een clubman noemen, maar toch is het een veeg teken als uitgerekend hij op de wedstrijddagen als eindverantwoordelijke op de bank van Deurne plaatsneemt. Want dat betekent stront aan de knikker. Voor de tweede keer heeft Strijbosch vanaf begin maart de honneurs van de weggestuurde hoofdcoach waargenomen. Eind jaren 90 loodste de CDA-politicus Deurne in veilige haven en momenteel is hij in dat traject halverwege. De eerste hindernis in deel 2 heet zondag eersteklasser HVCH.

Het was een bewogen seizoen volgens Strijbosch en daarmee drukt hij het nog voorzichtig uit. De onderlinge concurrentie in de hoofdklasse B was moordend. En of dat al niet genoeg was, kampte Deurne ook met de nodige interne probleempjes. “Dus zeker mentaal is het ontzettend zwaar geweest voor de spelers. Ons eerste doel was om niet rechtstreeks te degraderen en dat is bewerkstelligd. Nu moeten we meteen weer aan de bak voor fase twee. We hoeven niet meer te kijken naar anderen, we weten waar we aan toe zijn. Ik ben ervan overtuigd dat deze groep van Deurne hoofdklassenwaardig is, wij zijn niks minder dan de ploegen die zich op het nippertje in veiligheid hebben gespeeld. Dat moeten we nu alleen nog via een omweg bewijzen.”

Na de zomerstop pakt Strijbosch zijn oude ambt weer op. Dan bekijkt hij in de luwte wedstrijden ten behoeve van Deurne. “Met name voor de analyses. HVCH kennen wij. Een sterk collectief. Maar we moeten toch vooral naar onszelf kijken. Ik denk dat wij voldoende kwaliteit in huis hebben om door te komen.” De veertien punten uit de laatste zeven duels sinds Strijbosch aan het roer is, geven in ieder geval cijfermatig aan dat Deurne de opgaande lijn te pakken heeft. “Klopt, en daar moeten we ons aan vasthouden”, zegt de coach, die tegen de nummer drie van 1D niet kan niet beschikken over de geschorste Ralf van den Heuvel en nog even moet afwachten hoe het afloopt met de diverse blessuregevalletjes.

Be Sociable, Share!