‘Van onszelf uitgaan’

Joep van Geelkerken is niet de man van de vlotte babbel. De middenvelder van UDI’19 laat liever zijn voeten spreken. Zoals zondag bij Schijndel, waar hij tweemaal scoorde voor de gedeelde lijstaanvoerder van de Hoofdklasse B. Waarbij de tweede van grote schoonheid was. “Die keeper wilde de bal wegwerken bij de zijlijn, maar trapte hem recht in mijn voeten. En toen schoot ik hem binnen.”

Van Geelkerken (23) vertelt het alsof het een huis-, tuin- en keukenballetje was. Wat een wreeftrap vanaf de middenlijn in het doel tijdens het spel natuurlijk niet is. Maar het typeert de voormalige speler van FC Den Bosch wel een beetje. Wars van teveel ophef. Ja, hij voelt zich op zijn gemak in Uden. Ook vorig seizoen, toen het na een start zoals de huidige gedurende de herfst opeens een stuk minder ging met de ploeg.  “Ik heb nog steeds geen idee waar het toen is mis gegaan. Hopelijk blijft ons zoiets nu bespaard.”

Het feit dat UDI vanaf deze zomer in de zuidelijke klasse speelt, kan daarbij helpen. “We zijn natuurlijk pas onderweg, maar ik heb de indruk dat het voetballende gedeelte in deze afdeling meer de nadruk krijgt. In C kwam er ook veel fysieke kracht bij kijken en dat is een onderdeel waarin wij niet uitblinken. Wij hebben ook de spelers om met voetballende oplossingen te komen. De trainer hamert daar ook constant op. Om het te blijven zoeken in positie- en combinatiespel en niet over te gaan tot lange ballen. Jawel, dat was vorig seizoen ook zo, maar misschien wordt er nu nog meer het accent op gelegd.”

Allesoverheersend

In speculeren heeft Van Geelkerken geen trek. Natuurlijk is UDI lekker gestart met de volle winst uit twee duels. “En dat smaakt naar meer, uiteraard. Belangrijker nog is dat wij plezier blijven houden in hetgeen we mee bezig zijn. Daarvoor ben je vroeger ooit begonnen met voetballen. Omdat het leuk is. Prestaties zijn belangrijk, maar niet allesoverheersend. Het is de kunst om beide onderdelen te combineren.” In Deurne ontvangt UDI zondag een ploeg die eveneens de maximale score heeft bereikt. “Ik weet niet veel van dat team. De trainers zullen ons ongetwijfeld de nodige informatie verschaffen. Maar hoe dan ook moeten we vooral van onszelf uitgaan.”

Be Sociable, Share!