Van Hoeij lang ‘out’

foto Robert Janzen

UDI’19/BeterBed moet het de rest van dit seizoen doen zonder Thijs van Hoeij. Bij nader onderzoek is een scheur in het kraakbeen van zijn linkerschouder geconstateerd en blijkt operatief ingrijpen noodzakelijk. De vaste doelman van de hoofdklasser kampte al een halfjaar met die pijnlijke schouder, maar stond onlangs tegen Dongen toch onder de Udense lat door de absentie van zijn vervanger Tom Jacobs.

“Echt heel erg balen, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat ik weet wat er aan de hand is. Door de medici ben ik van het kastje naar de muur gestuurd. Heb zelfs spuiten toegediend gekregen, want ze dachten aan een slijmbeursontsteking. Je kunt wel stellen dat ik veel pijn heb gehad. En nog. Het kraakbeen gaan ze hechten en mijn schouderkom uithollen, omdat de ruimte daar te krap schijnt te zijn. Pijnstillers? Nee, daar ben ik nog nooit aan begonnen”, reageert de pechvogel, die in het dagelijks leven de kost verdient als installatiemonteur. “Iedere dag werd ik inderdaad met die pijnscheuten geconfronteerd. Als keeper kon ik laatst op links niets meer. Hoe het zo is gekomen? Te lullig voor woorden. Na een training hing ik mijn handdoek op een haakje en toen schoot het erin…” Voor eind maart verwacht Van Hoeij onder het mes te gaan. Daarna wacht de doelman een revalidatieperiode van 4 tot 5 maanden.

Jacobs wordt zodoende de logische stand-in voor Van Hoeij. “Wij hebben het volste vertrouwen in Tom, ook een goede keeper”, aldus Chris van den Dungen, die vanwege carnaval donderdag voor het eerst trainde met zijn spelers. “We hebben wat langer getraind dan gebruikelijk en vanavond (vrijdagavond) gaan we opnieuw aan de slag”, zegt de coach in de aanloop naar het duel bij OJC Rosmalen. Een drietje lijkt op voorhand een aardig resultaat, maar Van den Dungen gaat voor meer. “Op Thijs na zijn we compleet en het is nodig als je naar de stand kijkt. Met die gelijke spelen schiet het allemaal niet op.”

Be Sociable, Share!