Van Engelen verkiest OJC boven UNA

foto Jeffrey Oomens

foto Jeffrey Oomens

Met zijn 28 jaar stond Yvo van Engelen voor een tweesprong. Doorgaan bij OJC Rosmalen, de club waarvoor de verdediger nu alweer voor het vierde achtereenvolgende seizoen uitkomt, of toch kiezen voor die – laatste – kans op een stap hogerop? “Heb uiteindelijk voor de vastigheid gekozen. Bovendien word ik eind augustus vader. Dan is het wel lekker om dichterbij huis te zijn.”

De aanvoerder van OJC hoopt dat zijn toezegging een positieve invloed heeft op de overige spelers – zoals Bas Smulders en Thijs van der Velden – die nog een beslissing moeten nemen. “Ook bij OJC ontkomen we niet aan inleveren. Hoewel dat gegeven voor mij persoonlijk niet doorslaggevend was. Ik voel me als mens heel erg op mijn gemak bij OJC en krijg als speler veel vertrouwen van de trainer. Dat is veel waard. Maar als sportman kriebelt het toch als je wordt benaderd door een mooie club, die volgend seizoen waarschijnlijk in de Topklasse voetbalt. Ook al zou dat dan wat verder rijden zijn geweest.”

UNA! “Ha, ha. Ja, klopt. Ik ken Mark Schenning nog uit onze gezamenlijke NAC-tijd en hij polste me voor een overgang. Maar dat wordt hem dus niet. Keus voor het leven? Nou, dat is wat zwaar aangezet, maar de intentie is zeker daar om nu voor langere tijd bij OJC te blijven.” Als de kern van de Rosmalense selectie intact blijft, sowieso aangevuld met Wesley Meeuwsen en Bart Tinus, moet een topnotering in B straks tot de mogelijkheden behoren. Maar dan moet OJC in C nog wel even voor prolongatie zorgen. Een blik op de ranglijst leert namelijk dat Van Engelen c.s. zich weinig misstappen meer kunnen veroorloven.

Krachtpatsers

“In dat opzicht wacht ons zondag tegen MSC een cruciaal duel. Een heel lastige tegenstander met enorm veel lengte en kracht. Vooral niet meegaan in hun spel wordt daarom de opdracht. Zoals er inderdaad meerdere fysiek sterke teams zijn in deze afdeling, ja. Die omschakeling moeten we nu echter verwerkt hebben, vind ik. Vanuit het verleden hebben we na de winterstop vaker een sterke reeks neergezet en waarom zou dat nu niet kunnen? Het voetballende vermogen bezitten we. Bovendien sluiten krachtpatsers als Joost de Laat en Koen Bollen weer aan”, weet de in Den Bosch woonachtige centrumverdediger. Die vandaag (vrijdag) voor het eerst na carnaval weer op het veld verwacht te staan in de aanloop naar MSC. “Donderdag hebben we bij Health City aan fitness gedaan. De velden waren onbespeelbaar, vandaar.”

Be Sociable, Share!