Van der Zouwen en Dongen neigen naar verlenging

foto Jeffrey Oomens

Eind deze week schuift Arie van der Zouwen aan voor een gesprek met de leiding van Dongen. De in juni in allerijl aangestelde coach vroeg bedenktijd toen hem – een tijdje geleden alweer – de vraag werd gesteld hoe hij tegenover contractverlenging stond. Van der Zouwen zegt er inmiddels uit zijn. Als aan enkele voorwaarden kan worden voldaan, ziet de coach geen beren op de weg.

Als onbekende in het Brabantse én in de wereld van het hoofdklassenzondagvoetbal is Van der Zouwen na een klein halfjaar al aardig geacclimatiseerd. “Dongen is een club met fijne mensen en met de spelersgroep kan ik uitstekend werken. Dat waren ook niet de redenen waarom ik wilde nadenken”, zegt de docent aan het CIOS in Goes. “Het zijn de reisafstanden en het feit dat mijn vrouw op vrijdag en zaterdag werkt. Op zondag is zij vrij, maar dan ben ik dus met Dongen op pad. Ik heb een oplossing bedacht en hoor graag hoe de leiding daarover denkt. En zo zijn er nog wat puntjes die we moeten bespreken. Maar ik verwacht dat we eruit gaan komen.”

In prestatief opzicht boert Dongen heel behoorlijk onder leiding van Van der Zouwen, hoewel de 4-0 nederlaag bij Meerssen menig wenkbrauw deed fronsen. “Tja, je hebt weleens van die wedstrijden. Zij kegelden alles naar voren en zijn in totaliteit ongeveer zes keer bij onze goal geweest. Als je er dan vier maakt, ben je redelijk effectief. Iets dat wij niet waren. Ik heb zonder overdrijven twaalf honderd procent kansen geteld, waarvan er niet één is ingegaan. Deze wedstrijd had ook in 8-5 voor ons kunnen eindigen. Waarmee ik overigens niet zeg dat alles goed was bij ons, hoor. In de beleving en de concentratie was het tikkeltje minder dan ik gewend ben. En het is geen excuus, maar wel een feit: we misten door schorsingen en blessures nogal wat spelers.”

‘Mijn fout’

Achteraf gezien steekt Van der Zouwen de hand ook in eigen boezem. “Ik heb Kevin van den Heijkant opgesteld en had dat eigenlijk niet moeten doen. Die jongen heeft zich als nieuweling uitstekend gemanifesteerd en zat dicht tegen een basisplaats aan. De voorbije weken is hij echter flink ziek geweest inclusief antibioticakuur. Noodgedwongen heb ik toch een beroep op hem gedaan. Terwijl hij daar fysiek eigenlijk nog niet klaar voor was. Hij had – verklaarbaar – niet de scherpte die vereist is op dit niveau en dan zie je het effect op de totale verdediging. Mijn fout. Wat niet wegnam dat wij ondanks alles beter voetbalden dan Meerssen. Na de winterstop? Een veilige middenmootpositie was de doelstelling. Die blijft ongewijzigd. We starten straks met duels tegen Nuenen, Baronie en EHC. Daarna weet je al wat meer. Het is nu nog veel te vroeg om aan zaken als de nacompetitie te denken.”

Be Sociable, Share!