Van den Berg hapt nu wel toe

Thijs vd Berg DESKVorig jaar omstreeks deze tijd vonden dezelfde gesprekken plaats. Toen besloot Thijs van den Berg bij DESK te blijven, ondanks de nakende degradatie. Inmiddels, nu is gebleken dat DESK meer moeite heeft in de eerste klasse dan vooraf ingeschat, heeft Van den Berg voor zichzelf gekozen. En daarmee ook voor Johan van Bijsterveld en Achilles Veen.

“Ik wist dat DESK mij heel graag wilde behouden. Dat bleek uit de nette aanbieding die ze me deden in een onderhoud dat al eerder dan gebruikelijk plaatsvond. Daar lag het niet aan. Ik heb hetgeen DESK en Veen te bieden hadden nadien op papier gezet en ben toen simpelweg gaan afstrepen. Met name het sportieve aspect heeft de doorslag gegeven. Ik vind dat ik met mijn kwaliteiten op minimaal hoofdklassenniveau hoor te spelen. Het ziet er niet naar uit dat dit met DESK op korte termijn gaat gebeuren. Zo reëel zijn ze bij de club zelf ook trouwens.”

Ja, want na een aardige start moet DESK de blik tegenwoordig meer naar onderen richten dan andersom. “Het gat naar boven toe is al groot. En dat steekt. Als we iedereen aan boord hebben en het loopt, dan kunnen we heel aardig voetballen. Maar als het op wat voor manier dan ook even tegenzit, zakken we te ver terug. Ik sta daar dan zelf ook redelijk machteloos in. Hoewel ik vind dat ik als middenvelder best een redelijk seizoen draai. Heb bijvoorbeeld nog nooit zo vaak gescoord in één seizoenshelft. Omdat alles en iedereen bij DESK in die anderhalf jaar goed voor mij is geweest, vond ik het toch niet makkelijk om de knoop door te hakken. Gelukkig reageerden Ad van Seeters en Dennis van der Pennen respectvol. Ze begrijpen mijn beweegredenen, hoe jammer ze mijn vertrek ook vinden.”

Hereniging

In Veen treft Van den Berg straks een reeks bekenden. Naast plaatsgenoot Van Bijsterveld (Oisterwijk) zijn dat onder meer Bas van Loon, Jeroen van Leijsen, Enis Ulusan en Yassine Asrih. Ayden Kuipers (Helmond Sport), die eveneens tekende bij de zaterdaghoofdklasser, kent hij ook. Met de derde nieuweling die Veen presenteerde, Jasper Campfens (LONGA), zal Van den Berg eerst in een later stadium kennismaken.  “Lijkt op een hereniging, niet? Ben heel benieuwd wat het zaterdagvoetbal me straks te bieden heeft. Ook ik hoor daar positieve verhalen over. Voor welke positie? Ik ben gehaald als defensieve middenvelder, die ook creativiteit aan de bal moet tonen. Die rol past me prima, hoewel ik uiteraard ook op mijn oude plek als centrale verdediger uit de voeten kan. Zoals onder meer bij FC Den Bosch,ja. Maar dat verhaal is voor later. Wil nu eerst met DESK goed afsluiten. Top middenmoot moet te doen zijn.”

Be Sociable, Share!