Valkuil

foto Jeffrey Oomens

Al ver voordat het circus begon, was Gemert de gedoodverfde kampioenskandidaat. Die – opgelegde – status maakte de ploeg van Anton Janssen in de praktijk tot dusver ook waar. Niets dan lof, hoewel de start in 2012 kenmerken van haarscheurtjes vertoonde. Bij DESK werd nog wel gewonnen, maar OJC bracht Gemert het eerste verlies toe. “We begonnen beide duels niet best. Een vorm van gemakzucht misschien, ongeconcentreerdheid. Dat is onze valkuil”, vindt Bas van der Reijken.

Niet dat de topscorer er slecht van slaapt. Verre van zelfs. Overeenkomstig de rust die de club Gemert uitstraalt. Ook al staat de ultieme verpersoonlijking daarvan op het punt zijn afscheid aan te kondigen. Toch? “Eigenlijk hebben we het daar niet echt over. Ik bedoel, het is geen thema dat de sfeer in de kleedkamer continu bepaalt. Anton Janssen wil een weloverwogen keuze maken. Is daarbij wellicht ook afhankelijk van andere factoren. Maar ik heb de indruk dat die beslissing er binnen nu en een week aan zit te komen.”

Zestienmeterspits

Het aanblijven van Janssen is voor Van der Reijken in ieder geval niet bepalend voor wat betreft zijn persoonlijke afwegingen ten aanzien van volgend seizoen. Met de Topklasse die gloort en zijn ervaringen in die afdeling van vorig jaar staat Van der Reijken niettemin een beetje in dubio. Is hij straks – ervan uit gaande dat Gemert inderdaad de titel pakt – de juiste man in de punt van de aanval, vraagt hij zich af. “Ik ben tenslotte een zestienmeterspits. En daarnaast is het heus niet allemaal rozengeur en maneschijn in de Topklasse. Neem die afstanden, je bent vaak de hele dag van huis en de publieke belangstelling moet je ook niet overschatten. De derby’s hier trekken meer toeschouwers. Aan de andere kant schat ik de sterkte van deze ploeg hoger in ten opzichte van het team dat debuteerde in de Topklasse, waardoor we waarschijnlijk vaker op de helft van de tegenstander zullen spelen. Kortom, ik moet er nog eens rustig over nadenken”, zegt Van der Reijken met het oog op de overeenkomstgesprekken van begin maart.

Afgelast

Vooralsnog gaat de focus voor Gemert en Van der Reijken op de lopende competitie. Want dat varkentje moet natuurlijk nog wel even gewassen worden. “Iedereen is extra gebrand op een resultaat tegen ons. Daartegen moeten we ons wapenen. Als dat lukt, geeft de kwaliteit de doorslag”, geeft de in Uden woonachtige aanvaller nog maar eens aan dat het vertrouwen in eigen kunnen onveranderd is gebleven. Dat in daden omzetten kan pas op zijn vroegst volgend weekend, want het inhaalduel met Venray is afgelast.

Be Sociable, Share!