Underdog

foto Robert Janzen

“Ach, je moet het niet groter maken dan het is. Het is gewoon één van de 28 wedstrijden, hoor.” Jan van Deinsen krijgen ze niet gek als het over voetbal gaat. Hij kent het klappen van de zweep. De 57-jarige coach van JVC Cuijk reisde in die hoedanigheid de wereld over, van Nigeria tot Trinidad en Tobago. “Binnen de mogelijkheden die er zijn, doen wij het goed met JVC. Alles wat we vrijdag meenemen bij FC Oss, mag je als gevonden beschouwen. Voor ons is het zaak de nodige puntjes te pakken tegen de clubs die bij ons in de buurt staan”, manoeuvreert de eenvoudig international zijn team alvast in de underdog-positie.

En het is natuurlijk ‘maar’ voetbal. Het spelletje dat Van Deinsen – op de foto met bril – nog steeds bekoort, maar waarvan het hele circus eromheen hem gestolen kan worden. “Die waan van de dag, hè. Als assistent heb ik bij verschillende BVO’s gewerkt. Een paar keer verliezen en je krijgt de hele mikmak weer over je heen. Gelukkig blijft het spel op zich overal hetzelfde. Of je nou bij een derdeklasser werkt of in de eredivisie. Werken met mensen, dat is het leukste aan het trainerschap”, vindt de Wamelaar, die eind 2009 een andere keerzijde ondervond toen hij met een zware hernia werd geconfronteerd. Van Deinsen stond toen bij Vitesse op de loonlijst als assistent van Theo Bos. “Daardoor heb ik niet lang met Theo kunnen werken.”

In een interview sprak Van Deinsen later uit dat hij na de noodzakelijke operatie een revalidatiejaar tegemoet ging. Toen JVC hem benaderde, sprak het nieuwe ritme Van Deinsen wel aan. “Normaal stond ik een keertje of acht per week op het veld, nu drie keer. Het bevalt me in Cuijk en heb een jaar bijgetekend. Die blinde ambitie om als trainer nog terug te keren in het betaalde voetbal heb ik niet meer. Maar je weet het nooit, dat is ook de voetballerij.” En niet te vergeten het virus dat hem te pakken heeft. “Ik heb de jongens duidelijk gemaakt dat we er nog niet zijn. Eén derde van de competitie moet nog gespeeld worden. Mijn belangrijkste taak is om de spelers fit te houden. De intensiteit van een wedstrijd staat voor ons gelijk aan minstens twee trainingen. Daar ben ik heel alert op, want we zitten nu eenmaal niet dik in de spelers. Zoals Oss, die hebben geloof ik een stuk of dertig spelers lopen en over het verschil in begroting zullen we het maar niet hebben. Niet vreemd dat zij bovenaan staan. Maar, JVC heeft Oss tot nu toe de enige nederlaag toegebracht en daar zijn we best trots op.”

 

 

 

 

 

Be Sociable, Share!