‘UNA wordt fiftyfifty’

foto Kozakkenboys.nl

Ook al gaat Kozakken Boys stiekem nog voor de hoofdprijs, die beker is zeker geen tussendoortje voor Michel Langerak. “Als prestatiesporter wil je pakken wat je pakken kunt. Dus nemen wij de bekerwedstrijd tegen  UNA/Brinvast heel serieus op”, verzekert de coach van de Werkendammers. Hij zag de zondagtopklasser vorig week met eigen ogen aan het werk. “Het wordt een fiftyfifty verhaal.”

Hetgeen overeenkomt met zijn standpunt dat de krachtsverschillen tussen de onderkant van de Topklasse en de top van de Hoofdklasse niet groot zijn. Dat biedt dan weer perspectief voor de reeks wedstrijden die Kozakken Boys mogelijk te wachten staat. “In de titelstrijd met Scheveningen zijn we afhankelijk. Vier punten is veel, klopt. Eerst zelf winnen is een must en daar gaan we ons na de halve finale tegen UNA op concentreren. Er zijn inderdaad allerlei scenario’s mogelijk”, reageert Langerak op de vraag of het voor zijn ploeg wellicht gunstiger is dat Scheveningen volgende week wint. In dat geval is de titel een gepasseerd station voor Kozakken Boys, maar gaat naast het kampioenschap ook de derde periode hoogstwaarschijnlijk naar de kustploeg. Die dan door Kozakken Boys wordt overgenomen als hoogst geklasseerde club op de ranglijst zonder periode.

Fris en fit

Per speelronde de situatie opnieuw bekijken is volgens Langerak de beste remedie. “Anders ben je toch maar aan het speculeren en dat schiet niet op. Wat voor mij wel vast staat is dat Kozakken Boys aan een geweldig seizoen bezig is. We presteren boven het verwachtingspatroon en dat is een compliment waard richting de hele groep. Nu we in de fase komen waarin de prijzen verdeeld worden, is het zaak om zo fris en fit mogelijk te zijn. Ik heb de indruk dat we daar aardig in slagen. De ploegen die fysiek het best in orde zijn, maken in de regel de meeste kans”, verwacht Langerak, die vorige week met mannen als Giovanni van Bronckhorst, Peter van Vossen, Jack de Gier en Jean Paul de Jong startte met de cursus Coach Betaald Voetbal. “Ik in verband met Helmond Sport? Leuk dat je naam genoemd wordt, maar ik weet nergens van. Volgend seizoen ben ik gewoon trainer van Kozakken Boys. Als dat in de Topklasse is: graag. De selectie die we geformeerd hebben en op misschien één invulling na compleet is, kan ook op dat niveau goed voor de dag komen.”

Be Sociable, Share!