‘UNA speelt niet goed’

foto Bert Stottelaar

Hebben die kip, dachten ze bij UNA/Brinvast nadat Torino Hunte  in de laatste minuut van de officiële speeltijd de 1-2 had binnen geveegd tegen Dongen. Niet dus. “Het was geen vrije trap, maar dan nog. Dit hadden we niet mogen weggeven. Klaar. Het lijkt wel of wij na een voorsprong telkens minder gaan spelen”, stelde Steven Barten, zittend op de vloer een beetje wezenloos voor zich uit starend in de gang bij de kleedkamers.

Waar de thuisclub het puntje (2-2, volgens ooggetuige Roel Willemse binnengefrommeld via uiteindelijk een Zeelster lichaamsdeel) koesterde als een overwinning maakte de degradant uit de Topklasse de schade op na twee duels: al vier verliespunten. Het draait nog niet echt bij de titelkandidaat. “Nee, want ook als we hadden gewonnen, luidde de conclusie dat UNA niet goed speelt. Alleen in fases, zoals vandaag. Maar dat is niet toereikend. Op deze manier wordt het lastig”, aldus Barten, die deze zomer samen met spits Jelle Schijvenaars van EVV naar Zeelst trok.

De Topklasse-bagage die UNA met zich meedraagt, lijkt vooralsnog meer een last dan een lust. UNA lijkt de vertaalslag naar een andere manier van voetballen in de Hoofdklasse nog te moeten maken. Al vond coach Arie van der Zouwen desgevraagd het middenveld van UNA met de gebroeders Van Boekel een sterkere indruk maken dan dat van UDI, zeven dagen geleden opponent van Dongen. De jongste, Niek, hielp zijn ploeg vlak na rust aan de leiding, waar hij in de eerste helft al een paar beste kansen had laten liggen. Dat gold trouwens ook voor Dongen, dat onder aanvoering van Fatih Kamaci furieus opende maar eveneens verzuimde de trekker over te halen.

Restverdediging

De 0-1 bleek niet rustgevend voor UNA. Dat kwam ook door de nooit aflatende energie die de gastheer aanwendde. “Terwijl wij conditioneel nog niet aan onze top zitten. Met de instelling ben ik content, met de uitvoering deels. Zoals wij die 1-2 weggaven… Ik hamer continue op de restverdediging, maar blijkbaar nog niet genoeg. Het is bij een 1-1 stand onbestaanbaar dat wij Sonny Moerenhout in een 1-tegen-1 laten belanden met die donkere jongen. Dat is vragen om moeilijkheden.”

De Hunte(r) van Zeelst, daar doelde Van der Zouwen op, heeft zich vanuit de eerste klasse persoonlijk razendsnel aangepast aan het niveautje hoger. Met zijn snelheid en balvaardigheid is Hunte (foto) doorlopend dreigend. Misschien dat het rendement van zijn voortzetting nog wat onhoog mag. “Het gaat aardig, maar kan nog beter. Net zoals het hele team. Ik weet wat ik kan en vertrouw daarop. Ja, ik dacht ook dat de buit binnen was. Ik probeerde nog te helpen bij die scrimmage, maar kwam net te laat. Zure punten dit. Straks bij de eindafrekening zal blijken hoe zuur.”

Be Sociable, Share!