UNA, Schijndel en de rest

foto Robert Janzen

Net zo krankzinnig als het competitieverloop in de hoofdklasse B verliep het duel tussen UDI’19/Beter Bed en DESK. Niets is zeker in deze afdeling, behalve dan dat UNA kampioen wordt en Schijndel zal degraderen. Alles wat daartussen zit kan nog tweede of derde worden, maar ook voor play-down duels in aanmerking komen. Zoals UDI en DESK.

Waar de gasten uit Kaatsheuvel nalieten in de eerste helft te profiteren van een in die fase zwaar door de ondergrens zakkend UDI en daarvoor nadien de rekening (2-1) gepresenteerd kregen. Van een toen met name door de inbreng van invaller Johan Vissers (foto) ineens ander UDI, dat liet zien – natuurlijk – beter te kunnen dan in die voorafgaande 45 minuten. “We hebben onszelf ongelooflijk tekort gedaan”, sipte Ad van Seeters. “Na rust anticipeerden we vooral beter op de tweede ballen”, gaf diens collega Chris van den Dungen aan waar zijns inziens de crux lag.

(Duel)kracht, discipline en noem maar op: allemaal prima en ook bruikbare facetten om tot prestaties te komen. Maar het zijn toch echt de pure voetballers die het verschil maken. Spelers die iets kunnen aan de bal, waarbij de bal zeg maar meer dan gemiddeld doet wat de voeten (en de hersenen) willen. “Johan Vissers klopt op deze manier heel nadrukkelijk op de deur. Als hij het invult zoals in deze wedstrijd, word ik voor een moeilijke keuze gesteld. Nu deed hij wat wij van hem verlangen, speelde vanuit een bepaalde tactische discipline. Akkoord, vandaag speelde hij meer van achter de bal, terwijl dat voorheen wat dieper was”, reageerde Van den Dungen op de vraag waarom Vissers geen reguliere basisspeler is.

De hoofdrolspeler zelf hield de kaken stijf op elkaar. Wellicht uit zelfbescherming. Sam Wassenberg, maker van de winnende 2-1 op aangeven van maatje Tim Strijbosch, beaamde dat Vissers UDI op het juiste pad bracht. “Je ziet waartoe wij in staat zijn als het klopt. Het kon uiteindelijk ook zomaar 3 of 4-1 worden. Maar in de eerste helft was 0-2 ook logisch geweest. Hoe dan ook, puur naar de resultaten gekeken zijn wij bezig aan een sterke reeks, dat dan weer wel. Ik zou de ranglijst over 2011 weleens willen zien.”

Be Sociable, Share!