UNA in linkerrijtje, het staat er echt!

Niekvan Boekel UNAVermoedelijk zullen sommigen nu  – en niet onterecht – zeggen dat het seizoen nog niet eens halverwege is, maar toch. UNA/Brinvast maakt inmiddels deel uit van het linkerrijtje in de Topklasse en dat is opmerkelijk. Maar tegelijkertijd eveneens een bevestiging. Vind ook Niek van Boekel, zondag op een aftands terrein in Amsterdam met twee goals in de slotfase verantwoordelijk voor alweer de vierde overwinning (1-2) van het seizoen.

De captain van UNA gaat niet snel uit zijn dak, maar bij Chabab was hij zijn emoties even niet de baas. Met een ferme knieschuiver richting tribunetje vierde Van Boekel zijn winnende uithaal. “Dan ben je zo blij, dan weet je even niet meer wat je doet”, haalt hij het tafereel een dag later nog eens terug op het netvlies. “Was natuurlijk ook het moment. Als je eigenlijk continu beter bent, maar vijf minuten voor tijd toch met 1-0 achter staat, dan gaat het hoe dan ook een beetje malen in het achterhoofd. Het zal toch niet dat wij hier puntloos vandaan gaan…? Maar gelukkig zegevierde de gerechtigheid.”

Deels een tikkeltje fortuinlijk. Maar aan de andere kant: geluk dwing je ook zelf af. Bijvoorbeeld op basis van constructief voetbal. “Er is rust en vertrouwen en dat betaalt zich uit. Ik kan me dit seizoen wedstrijden herinneren tegen De Treffers en Leonidas. Goeie ploegen. Spelen we toch gelijk tegen. Nadien hoor je dan mensen van UNA zeggen dat we dit soort duels voorheen op zeker verloren hadden. Ook toen voetbalden we soms in fases heel behoorlijk mee, maar trokken we vaak toch nog aan het kortste eind. Nu is dat een stuk minder. We raken niet zo snel meer in paniek. Blijven uitgaan van onze eigen kracht, ook als het af en toe even niet naar wens verloopt. Dat is de grootste winst ten opzichte van twee jaar geleden.”

Schenning

Toen UNA via de nacompetitie (tegen Chabab!) eruit vloog. Net zoals het Gemert twee keer niet lukte om te overleven in de Topklasse. Beide afgetekend kampioen van de Hoofdklasse, maar uiteindelijk toch niet goed genoeg voor de vervolgstap. “Vooraf zeiden we deze zomer al: dat laten we ons nu niet gebeuren! Hoewel het in ’t begin van dit seizoen even zoeken was, ook vanwege blessures, hebben we het juiste ritme weten op te pakken. Ja, ook omdat we in de breedte sterker zijn geworden. Als er nu gewisseld wordt, betekent dat geen verzwakking. Invloed van trainer Mark Schenning? Absoluut. Tactisch worden we niet verrast en we passen ons daarnaast niet teveel aan.”

Dat wordt dus op zijn minst handhaving voor UNA. “Nu we het gros van de tegenstanders gehad hebben inclusief alle ploegen die momenteel boven ons staan, durf ik wel te stellen dat wij het onszelf kwalijk mogen nemen als we toch nog in de problemen zouden komen. Met een schuin oog kijk je ook nu nog naar beneden, we mogen natuurlijk niet overmoedig worden. Maar het vertrouwen op een goeie afloop is gewoon groot”, verzekert Van Boekel. “Op basis van de kennis van nu zeg ik dat UNA min of meer thuishoort op de plek waar het nu staat. Klopt, volgens mij hebben wij in de Topklasse nog nooit zo hoog gestaan..”

Be Sociable, Share!